Opening nieuw skatepark in Kaldenkerken: impuls voor urban culture in Nettetal

1 september 2022

In Nettetal vindt op zaterdag 10 september de officiële opening van een nieuw skatepark plaats. Het complex, gelegen in Kaldenkerken, is sinds eind juli klaar en nadien al uitgebreid getest door skaters en BMX-rijders.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Stadt Nettetal

De afgelopen periode zette de urban culture zich met diverse evenementen nadrukkelijk op de kaart in Venlo. Dat gebeurde onder meer ook door samenwerking te zoeken in het Duitse grensgebied. In Kaldenkerken krijgt de urban culture nu een impuls dankzij de nieuwe skatebaan. Die vervangt een oudere faciliteit die in de loop der jaren verouderd was geraakt. Zo zaten er steeds meer gaten in het dek, was het hout van de constructie op meerdere plaatsen beschadigd en het beton ruw en daardoor gevaarlijk geworden.

Workshops
De nieuwe skatebaan – in vier maanden tijd gerealiseerd – is gemaakt van ter plaatse gestort beton, met ingebouwde elementen in straatstijl. Het concept voor het nieuwe skatepark werd ontwikkeld tijdens verschillende workshops, in nauwe samenwerking tussen diverse partijen, onder wie de uiteindelijke gebruikers. Met de opening wordt het project officieel voltooid.

CO2-besparing
Die officiële opening vindt plaats om 11.00 uur, waarna om 13.00 uur de skatewedstrijd begint. Daaraan worden allerlei activiteiten voor jong en oud gekoppeld. Zoals een luchtkasteel voor de kinderen, een foodtruck met vegetarische, veganistische en ook klassieke hamburgers, friet, een popcornkraam, een ijskar en tevens zijn er drankjes en vers fruit te krijgen. Aan de wedstrijd nemen ook een rolstoelskate-act, een DJ en een hip-hop dansgroep deel. De gemeente Nettetal vraagt alle bezoekers om met de fiets of het openbaar vervoer te reizen, als onderdeel van het streven om CO2 te besparen. Voor wie dat niet kan, is in de onmiddellijke nabijheid van het evenemententerrein een dagparkeerplaats beschikbaar.

Enthousiast
Burgemeester Christian Küsters: “Ik ben blij dat de stad Nettetal met de nieuwe skatevoorziening een zeer interessant aanbod heeft voor skaters en BMX-ers. De reacties in de sociale media zijn enthousiast. Met de schaatswedstrijd en het bijbehorende voorprogramma wordt de opening van het plein op passende wijze gevierd. Ik kijk uit naar een geweldige dag met alle deelnemers en bezoekers.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad