Wethouder Erwin Boom over samenwerking VenloVanbinnen en Nettetal von drinnen

16 december 2021

VenloVanbinnen is een samenwerking aangegaan met de website Nettetal von drinnen, een medium met een soortgelijke missie: actualiteiten en achtergrondverhalen uit de eigen gemeente brengen. Zeker als die betrekking hebben op met name kunst, cultuur en toerisme kunnen die artikelen eveneens interessant zijn voor de buren. Want de inwoners van Venlo en die van Nettetal wonen op slechts een steenworp afstand van elkaar, maar weten lang niet altijd wat er bij de buren zoal speelt. Tijd dus om elkaar beter te leren kennen, vindt ook de Venlose wethouder Erwin Boom.

“Venlo is als grensgemeente voor onze buren een belangrijke partner. Onze inwoners maken immers van allerlei voorzieningen aan beide zijden van de grens gebruik. Wat er aan de andere kant van de grens te koop is, weten we vaak alleen door de advertenties die gebruikt worden om bepaalde waren aan te prijzen. Met het platform VenloVanbinnen is een voorziening ontstaan die informatie ophaalt en deelt over wat er zoal leeft. Dat heeft zich tot nu toe beperkt tot Venlo zelf.”

“Met de ontwikkeling van de digitale nieuwsite Nettetal von drinnen wordt de horizon verbreed en wordt ook bewust aandacht besteed aan allerlei ontwikkelingen en activiteiten bij de buren. Het INTERREG project Euregio van Binnen heeft deze ontwikkeling op gang gebracht: een informatievoorziening met interessante en boeiende onderwerpen uit, voor en over Venlo en Nettetal. Aan dit project heeft de gemeente graag medewerking verleend. We leven immers in een bijzondere situatie aan de grens en het is heel goed om ook samen met de buren die bijzondere positie aan de inwoners kenbaar te maken.”

“In het hart van Europa zijn we nu al goede buren. Door elkaar van goede informatie te kunnen voorzien, zijn we in staat om ons nog beter te leren kennen en te waarderen. Europa wordt hier in het directe contact met elkaar geleefd en beleefd. Dit nieuwe informatiekanaal kan daaraan zeker een belangrijke bijdrage leveren.”

Met vriendelijke groet

Erwin Boom,
Wethouder Economie

Zie ook: www.nettetalvondrinnen.de

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad