Wonen over de grens? Neem eens een kijkje bij de vastgoedbeurs in Nettetal

20 oktober 2022

Op 29 en 30 oktober vindt in Nettetal de derde editie van de vastgoedbeurs ‘Bouwen en Wonen in Nettetal’ plaats. Ongeveer 25 lokale en regionale exposanten informeren de bezoekers over alles wat met wonen te maken heeft. Uiteraard zijn bewoners uit het Nederlandse grensgebied die nadenken over een woning in de buurgemeente ook welkom.

Tekst; redactie VenloVanbinnen | Beeld: Stadt Nettetal

Na een lange pauze vanwege de coronapandemie staat de vastgoedbeurs in Nettetal weer op het programma. Die vindt plaats in de Seerosensaal waar de uiteenlopende aspecten van de woningmarkt worden belicht. Van kopen en verkopen, tot financiering en verduurzaming, er is een brede diversiteit aan exposanten aanwezig om de vragen van de bezoekers te beantwoorden. Voor wie in Nettetal en de omliggende regio momenteel op zoek is naar een woning, er een huis wil bouwen of wil verkopen is de vastgoedbeurs een bron van informatie.

Bijzonder onderwerp
“De woningmarkt in Nettetal en de hele regio is en blijft een spannend en bijzonder onderwerp”, zegt burgemeester Christian Küsters. “De vraag naar woningen neemt niet af; des te interessanter voor de toekomstige nieuwbouwprojecten die op de beurs zullen worden gepresenteerd. Dus het is een bezoek waard.” Hij geeft aan dat ook de stad Nettetal als exposant aanwezig is, met de afdeling ruimtelijke ordening en de afdeling milieu en klimaat.

Trends
Bij die stand staan informatie over de toekomstige woonwijkontwikkeling in Nettetal net zo centraal als bouwaanvragen en thema’s als milieu en klimaat. Verder zijn er stands met informatie over onder andere trends op het gebied van bouw, onroerend goed, financiering, renovatie en energiebesparing. Op zondagmiddag om 14.00 uur is er bovendien een lezing waarin onderwerpen als duurzaamheid, gezond wonen en circulair bouwen (Cradle to Cradle) aan bod komen.

De gratis toegankelijke beurs vindt plaats op zaterdag 29 oktober van 11 tot 17 uur en op zondag 30 oktober 2022 van 11 tot 17 uur in de Seerosen-Saal, Steegerstrasse 38, Nettetal. Zie ook: www.bauen-wohnen-nettetal.de

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad