Nieuwe rubriek ‘Kinder van de Venlose Binnenstad’

24 maart 2020 | Leestijd: 2 minuten

In deze moeilijke tijden waarin het coronavirus het wereldnieuws domineert, is het goed om af en toe andere onderwerpen te belichten. Er zijn weinig onderwerpen die zoveel vreugde brengen dan het verleden, die goeie ouwe tijd. Veel mensen vinden het heerlijk om aan de hand van foto’s een wandeling door hun eigen jeugd te maken.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: archief VenloVanbinnen

Zeker op Facebook zijn diverse rubrieken waar afbeeldingen van het oude Venlo voor veel plezier zorgen. Foto’s van voor de oorlog, maar ook uit de jaren 50,60 ,70 en 80 geven mensen een goed gevoel. Iedere generatie zijn eigen verhaal.  Afgelopen weekend verscheen wederom een hele serie foto’s waarin vooral het centrum van Venlo belicht werd. De mensen die deze foto’s plaatsen, hebben zelf vaak een verhaal te vertellen en ze weten bovendien dat ze anderen er een plezier mee doen.

Het was het laatste zetje dat wij als makers van VenloVanbinnen nodig hadden, om een idee dat al langer sluimert concreet te maken. Wij, Jac en Rob Buchholz, zijn kinderen van de Venlose Binnenstad’. Zonen van een vader die geboren (Bolwaterstraat) en getogen is in hartje Venlo. Wij kennen dan ook veel andere stadskinderen van toen, hadden een onbezorgde jeugd op de Jodenstraat, hoorden veel namen de revue passeren en kennen de verhalen. Die verhalen/herinneringen zijn ook voor veel anderen herkenbaar en verdienen het om gedeeld te worden.

Wij gaan die mensen zelf benaderen en vragen naar hun verhaal uit hun jeugd. Over de winkels van toen, de plekken waar gespeeld werd, de voetbalpleintjes, de Sint Martinusschool, bekende stadsfiguren, de feesten in de buurt en meer. Gewoon de verhalen van hoe het leven toen was. Onbezorgd, anders. Wij zoeken mensen die eigen foto’s hebben van toen en vertel je verhaal. Hadden je ouders een eigen zaak? Waar speelde je? Wat voor kattenkwaad haalde je uit? Wat zijn je meest dierbare herinneringen?

Van wie de foto’s oorspronkelijk zijn,is bij ons niet bekend. Als iemand de foto’s herkent of meer informatie heeft,mail dan naar info@venlovanbinnen.nl

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Goed nieuws?

Kulinaire: Goed nieuws?

Een beetje vreemde kop boven deze column wellicht, in een tijd dat goed nieuws schaars is. Maar net zoals ik zijn er ongetwijfeld een hoop andere mensen wel eens aan toe, aan goed nieuws. Maar waar moet je dan aan denken als je het over goed nieuws hebt. Dan zul je...