Studenten VieCuri naar Ald Weishoès

19 juli 2022

De steigers die lange tijd het zicht ontnamen op het Ald Weishoès zijn verdwenen en in het najaar opent het monumentale pand in zijn nieuwe functie als stadsherberg de deuren. In het gebouw is dan ook ruimte voor studentenhuisvesting, zoals die van VieCuri Medisch Centrum.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Antares

De studenten kunnen terecht in de achttien kamers die in de kap van het Ald Weishoès zijn gerealiseerd. VieCuri gaat de kamers inzetten voor het huisvesten van studenten die coschappen lopen bij het ziekenhuis. Dat werd onlangs vastgelegd in een contract met woningcorporatie Antares, eigenaar van het gebouw. Het Ald Weishoès ligt midden in het centrum, op fietsafstand van het ziekenhuis en tussen alle voorzieningen en uitgaansgelegenheden. Een gewilde locatie voor studenten om te wonen.

Fijne woonomgeving
Antares is blij met deze samenwerking. “We vinden het belangrijk om jonge mensen te binden aan deze regio”, zegt manager klantteam Gé Faessen. IJsbrand Schouten, voorzitter van VieCuri beaamt dat: “We ondervinden grote concurrentie bij het aantrekken van toekomstige artsen. Wanneer een student geneeskunde hier naast een top-stage ook top-huisvesting krijgt, kan dat uiteindelijk de doorslag geven voor waar iemand gaat werken.” Dat is dan ook dé reden om de handen ineen te slaan. Gé Faessen: “Wij vinden het van maatschappelijke waarde om VieCuri te helpen aan een fijne woonomgeving voor de studenten geneeskunde, die zich vervolgens hopelijk binden aan deze regio en hier blijven wonen en werken.”

Na de bouwvak
De studentenkamers zijn nog niet klaar. Op dit moment zijn de werkzaamheden nog in volle gang. Naar verwachting worden de grote werkzaamheden in het Ald Weishoès voor de bouwvak afgerond; na de bouwvak wordt alles afgewerkt en worden de puntjes op de i gezet om in het weekend van 1 oktober open te gaan. De studenten nemen vanaf 3 oktober hun intrek in de kamers.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad