Venlo start campagne om studenten te werven: “We hebben als stad heel wat te bieden”

3 maart 2021

Met de campagne #Baasvanvenlo wil Venlo potentiële studenten enthousiast te maken voor Venlo als studentenstad. De uiteindelijke ‘Baas van Venlo’ is diegene die andere jongeren het meest weet te prikkelen om in Venlo te studeren. Beloning is een jaar een ‘gratis studentenleven’.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Bureau Magneet

Jongeren kijken vaak naar meerdere opties als op het kiezen van een hogeschool of universiteit aankomt. Met Universiteit Maastricht, HAS Hogeschool en Fontys heeft Venlo het nodige te bieden, vonden de drie onderwijsinstellingen en ze besloten samen met CheckVenlo, VenloVerwelkomt en de gemeente Venlo de campagne #Baasvanvenlo op te zetten. Kylian Dirkse van Bureau Magneet, dat de campagne heeft opgezet, geeft uitleg.

Korte video
“Venlo heeft jongeren veel te bieden. Tijdens hun studie, maar ook erna, als ze aan een carrière beginnen. Dat willen we met de campagne duidelijk maken.” En wie kun je daar het beste voor gebruiken? Die studenten of aankomende studenten zelf, geeft ze aan. “We vragen jongeren die in Venlo studeren of dat van plan zijn een korte video te maken en uit te leggen waarom ze ‘Baas van Venlo’ willen zijn. Uiteraard door enthousiast over hun studie te vertellen, maar eveneens over hun persoonlijke leven.”

Abri-campagne
Maar hoe bereik je die (potentiële) studenten in een tijd van corona? Dirkse: Via de website CheckVenlo die specifiek op studenten is gericht en via social media als Facebook en Instagram. Daarop plaatsen we dagelijks berichten. Daarnaast zijn we in de regio een abri-campagne gestart die verwijst naar de website. Uiteraard betrekken we ook mbo- en vo-instellingen bij de campagne. Die kunnen er dan intern aandacht aan geven.”

Mooie toekomst
Er zijn diverse piekmomenten tijdens de campagne en dan worden er video’s en gifjes verzonden waar onder meer de partners van het project in figureren. Want die partners, vertelt Dirkse, gaan dat jaar lang ‘gratis studentenleven’ verzorgen. “We hebben een leuk pakket samengesteld. Met onder meer meubels, een fiets met onderhoud, een regelmatig bezoek aan Grenswerk en ook maandelijks een gratis pizza, eveneens een keer per maand een gratis bioscoopbezoek, en een keer per kwartaal naar de kapper, om maar enkele voorbeelden te noemen.” Maar, lacht ze tot slot, er is nog een beloning en die geldt eigenlijk voor iedereen die in Venlo studeert. “Een leuke studietijd en vervolgens de mogelijkheid om je op een mooie toekomst op de uitgebreide Venlose arbeidsmarkt te oriënteren.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad