Betere doorstroom verkeer dankzij slimme verkeerslichten op Venloseweg

16 maart 2023

Vanaf 22 maart staan er slimme verkeerslichten op de Tegelseweg in Venlo, ter hoogte van VieCuri Medisch Centrum en de afslag naar en afrit van de A73. Doel is een veiligere en betere verkeersdoorstroom.

Beeld: Gemeente Venlo

Menig automobilist die geregeld gebruik maakt van de Tegelseweg zal het herkennen: Om de paar honderd meter in de remmen omdat de stoplichten op die weg niet goed op elkaar staan afgesteld. Daar komt nu echter een einde aan. Komende week volgt in de nacht van 21 maart de afronding van de werkzaamheden en worden de betreffende verkeerslichten omgezet naar het nieuwe systeem voor slimme verkeerslichten. Met meer veiligheid en een betere verkeersdoorstroom als gevolgd.

Cloud
Dat wordt bereikt doordat slimme verkeerslichten via de cloud de locatie van weggebruikers kan vaststellen. Door gebruik van een applicatie zoals Flitsmeister communiceren voertuigen met het verkeerslicht. Hierdoor signaleert het verkeerslicht de weggebruiker al 300 meter voordat het voertuig bij het verkeerslicht is aangekomen. Een slim verkeerslicht kan zich dus aanpassen naarmate het drukker wordt in een bepaalde rijrichting. Dit in tegenstelling tot een normaal verkeerslicht dat zo is gereguleerd dat het verkeer om-en-om groen licht krijgt.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad