Toch geen afzakkertje gemeenteraad

30 oktober 2020 | Leestijd: 2 minuten

Het bericht ging viral. Na de gemeenteraadsvergadering afgelopen woensdag werd het nog een dolle boel in de alternatieve vergaderlocatie ’t Raodhoes in Blerick. Burgemeester Antoin Scholten besloot eigenhandig de bar te openen. Dat was, zo luidden de berichten, tegen het zere been van de horeca die nu alweer wekenlang op slot zit. De burgemeester schetst vandaag in een brief aan de gemeenteraad en de pers een ander beeld. Geen open bar maar een kopje koffie, thee of glaasje fris zoals die al tijdens de vergadering beschikbaar waren. Hieronder de integrale inhoud van de brief.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Gemeente Venlo

Geachte raadsleden,
Naar aanleiding van de raadsvergadering van woensdagavond jl. is er een vervelend misverstand ontstaan. Ik heb er behoefte aan om een en ander uit te leggen. Op de eerste plaats had het niet mogen gebeuren dat er na de vergadering raadsleden de mogelijkheid hadden om alcohol te nuttigen. Toen dit geconstateerd is heb ik meteen ingegrepen en is dit gecorrigeerd.

Op de tweede plaats wil ik duidelijk stellen dat het horecagedeelte van de locatie niet geopend is geweest tijdens of na de vergadering. Ik heb ook niet de bar na de vergadering geopend. Er is alleen gebruik gemaakt van de vergaderfaciliteiten. Daarbij horen koffie, thee,water en een frisje. Dat er na de vergadering nog kort wordt gesproken met elkaar is zeer gebruikelijk. Woensdag was iedereen na een half uurtje weg. Het was nooit de bedoeling de indruk te wekken dat er sprake zou zijn van de reguliere nazit. Dat er dus wel alcohol aanwezig was is een groot misverstand maar dit heb ik zoals gezegd meteen gecorrigeerd.

Zoals u weet heeft de regering toestemming gegeven aan de gemeenteraden om fysiek te vergaderen. Dit is nodig om het besturen van een stad, ondanks de Coronacrisis, gewoon doorgang te laten vinden en u, als hoogste orgaan van de gemeente, in staat te stellen besluiten te nemen. Zoals u weet hebben we samen geconcludeerd dat de normale vergaderlocatie van de gemeenteraad, het stadhuis, niet kan voldoen aan de anderhalve meter maatregel. Daarom is er uitgeweken naar grotere locaties voor de besluitvormende raadsvergadering die eens per maand plaatsvindt.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Petatte Wiel: “Na 29 jaar strijd zijn we lamgeslagen”

Petatte Wiel: “Na 29 jaar strijd zijn we lamgeslagen”

Komt er na 60 jaar een einde aan een rasecht Venloos bedrijf? Of krijgt Dave Verstappen, huidige eigenaar van Petatte Wiel nog een laatste kans? Bovenop alle onzekerheid over de lange termijn koos de gemeente er eind maart voor om het gebied rondom zijn frietkraam...

VVV-fans organiseren supportactie voor degradatiekraker tegen RKC

VVV-fans organiseren supportactie voor degradatiekraker tegen RKC

Aanstaande zaterdag speelt VVV-Venlo tegen RKC-Waalwijk. Hoewel dit een reguliere competitiewedstrijd betreft, heeft deze degradatiekraker alle facetten in zich van een rasechte finale. Puntverlies in dit duel kan fatale gevolgen hebben voor de Venlose Eredivisieclub....