Hans de Koning nieuwe hoofdtrainer VVV-Venlo, Driessen en Luijpers verlengen

19 december 2019

VVV-Venlo heeft Hans de Koning (59) aangesteld als hoofdtrainer tot het einde van het huidige seizoen. De Koning volgt bij de Venlose club interim-trainer Jay Driessen (50) op, die op zijn beurt 2,5 jaar bijtekent bij de Venlonaren als assistent-trainer. Ook Mark Luijpers (49) verlengt zijn lopende overeenkomst als assistent-trainer. Na het huidige seizoen blijft hij nog drie seizoenen verbonden aan VVV-Venlo.

Hans de Koning, geboren in Rotterdam, was in zijn actieve carrière keeper en speelde tijdens zijn profperiode voor AZ’67 en FC Twente. Na zijn voetballoopbaan stapte hij in het trainersvak. Hij stond aan het roer bij AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. Met die laatste club promoveerde hij in 2016 vanuit de Eerste divisie naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen was De Koning interim hoofdtrainer bij FC Volendam.

Doelstelling: handhaving
Hans de Koning over zijn aanstelling in Venlo: “Ik ben blij met de mogelijkheid die ik krijg om bij VVV-Venlo aan de slag te gaan. Een nieuwe uitdaging voor mij bij een mooie club in de Eredivisie. Daarbij heb ik een duidelijke doelstelling meegekregen: handhaving. Daar gaan we met z’n allen naartoe werken. Uit de gesprekken met de clubleiding en met Jay Driessen en Mark Luijpers sprak veel vertrouwen. Het feit dat Jay en Mark, beide natuurlijk al lange tijd verbonden aan de club, bijtekenen, zegt mij ook veel. Samen de schouders eronder!”

Gemotiveerd
Technisch Manager Stan Valckx: “Met Hans de Koning hebben we een zeer ervaren trainer in huis gehaald, die weet wat het is om met een Eredivisieclub te strijden voor lijfsbehoud. Een duidelijke taak die we hem hebben meegegeven. Hans is zeer gemotiveerd om die uitdaging aan te gaan. We zijn dan ook verheugd dat we met hem overeenstemming hebben kunnen bereiken om als hoofdtrainer aan de slag te gaan in Venlo.

Dat betekent overigens dat interim-hoofdtrainer Jay Driessen weer terugkeert in zijn ‘oude functie’ van assistent-trainer. Jay heeft aangegeven graag te willen blijven in Venlo. Hij tekent dan ook voor 2,5 jaar bij tot 1 juli 2022. Ook Mark Luijpers zet zijn handtekening onder een nieuwe verbintenis, die hem aan VVV-Venlo verbindt tot het einde van seizoen 2022-2023. Met de verlenging van beide overeenkomsten is de continuïteit, de visie en de werkwijze van de club in de technische staf gewaarborgd.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad