Hans De Koning vertrekt aan einde van het seizoen bij VVV

23 februari 2021 | Leestijd: 2 minuten

Hans de Koning en VVV-Venlo gaan aan het einde van het seizoen met wederzijds goedvinden uit elkaar. De trainer, die VVV-Venlo tijdens het seizoen 2019-2020 samen met zijn staf in de Eredivisie hield én recent nog de halve finale van de TOTO KNVB Beker wist te bereiken, zwaait aan het einde van het seizoen af.
De Koning werd per 1 januari 2020 in Venlo aangesteld als opvolger van interim-trainer Jay Driessen, die op zijn beurt Robert Maaskant opvolgde bij de Venlonaren. De Rotterdamse oefenmeester tekende een contract bij de club tot het einde van het seizoen.

Op het moment dat De Koning in Venlo arriveerde, stond de club op een 16e plek in de Eredivisie. Onder zijn bezielende leiding bleef VVV in de eerste zeven wedstrijden na de winterstop ongeslagen en klom de club op naar de veilige 13e plaats op de ranglijst. Dat was dankzij de Coronastop ook de eindrangschikking. VVV-Venlo maakte op 27 april 2020, door de club ludiek omgedoopt tot Hans de Koningsdag, bekend een contractverlenging van één seizoen te zijn overeengekomen.

Historisch seizoen
Tijdens een, nu al, historisch seizoen beklom Hans de Koning en zijn equipe hoge pieken maar gingen zij ook door diepe dalen. In oktober 2020 leden de zwartgelen thuis tegen Ajax een historische nederlaag (0-13). In de maand januari van 2021 kropen de Venlonaren aan de hand van topscorer Georgios Giakoumakis weg van de onderste regionen en onlangs bereikte de Koelclub de halve finale van de vaderlandse beker. Toch besloot Hans de Koning om de club aan het einde van het seizoen te verlaten.

Veel plezier
Hans de Koning over zijn vertrek: “Ik heb de afgelopen periode met ontzettend veel plezier bij VVV-Venlo gewerkt en samen met staf en spelers een aantal mooie resultaten geboekt waar we trots op mogen zijn. De club en de sfeer die er heerst, het is écht een warm nest. Maar soms moet je de keuze maken om een nieuwe stap te zetten. Om je op persoonlijk vlak verder te kunnen ontwikkelen. En ik heb zo mijn eigen ambities. Die ga ik in een andere mooie uitdaging proberen te verwezenlijken. Maar club en supporters hoeven zich geen zorgen te maken: alle energie en focus ligt bij mij op het goed ten einde brengen van dit bijzondere seizoen.”

Stan Valckx, technisch manager over het vertrek van De Koning: “Hans heeft, samen met zijn staf, fantastisch gepresteerd met VVV-Venlo. Dat staat buiten kijf en daar zijn wij hem zeer dankbaar voor. Tijdens de structurele gesprekken die wij met Hans hebben gevoerd, hebben we het uiteraard ook over zijn toekomst gehad. Daarin proefden we echter dat zijn ambities en onze mogelijkheden nog niet op alle vlakken strookten met elkaar. En daar konden wij hem op korte termijn ook geen perspectief in bieden óf duidelijkheid over geven. Hans gaat nu op zoek naar een nieuwe uitdaging. Dat besluit respecteren we. Sportief gezien staan we er uiteraard nog altijd goed voor. We hebben er alle vertrouwen in dat Hans, samen met spelers en staf, dit historische seizoen in stijl gaat afsluiten”.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Petatte Wiel: “Na 29 jaar strijd zijn we lamgeslagen”

Petatte Wiel: “Na 29 jaar strijd zijn we lamgeslagen”

Komt er na 60 jaar een einde aan een rasecht Venloos bedrijf? Of krijgt Dave Verstappen, huidige eigenaar van Petatte Wiel nog een laatste kans? Bovenop alle onzekerheid over de lange termijn koos de gemeente er eind maart voor om het gebied rondom zijn frietkraam...

VVV-fans organiseren supportactie voor degradatiekraker tegen RKC

VVV-fans organiseren supportactie voor degradatiekraker tegen RKC

Aanstaande zaterdag speelt VVV-Venlo tegen RKC-Waalwijk. Hoewel dit een reguliere competitiewedstrijd betreft, heeft deze degradatiekraker alle facetten in zich van een rasechte finale. Puntverlies in dit duel kan fatale gevolgen hebben voor de Venlose Eredivisieclub....