Team Homewalk Venlo: Estafetteloop van 120 kilometer voor goed doel

3 mei 2023

Voor de vierde keer gaat Homewalk Venlo zich inzetten om zoveel mogelijk (sponsor)geld op te halen voor het Ronald McDonald Kinderfonds. Dat gebeurt in het laatste weekend van juni middels een estafetteloop van 120 kilometer in 24 uur. Geld inzamelen doen ze verder met allerlei acties het hele jaar door.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Homewalk Venlo

De leden van Homewalk Venlo kennen elkaar van een eerdere werkkring, vertelt Lizette Winter-Theeuwen. Destijds kregen ze een rondleiding bij een Ronald McDonald Huis. Ze zagen meteen hoe belangrijk het is dat ouders met een ernstig ziek kind dankzij die locatie dicht bij hun kind kunnen verblijven en niet veelvuldig op en neer hoeven te reizen. “We zijn meteen gaan nadenken over hoe we daar ook aan konden bijdragen. In eerste instantie organiseerden we een Mini-tour met een rondleiding door de Mini-fabriek. Bovendien hoorden we dat er al langer een Homerun en Homeride was en er naar aanleiding daarvan tevens een Homewalk zou worden gehouden. Daar hebben we ons met een team voor ingeschreven.”

Limburgse Ronald McDonald Huizen
Dat team bestaat momenteel uit tien leden, deels lopers, deels ondersteuners. Er zijn steeds minimaal twee lopers op pad die tussen de 25 en 40 kilometer lopen. Dan worden ze afgelost en kunnen rust nemen. De ondersteuners zorgen voor eten en drinken en er is tevens een chauffeur die de route meerijdt en de rustende lopers opvangt. Lizette legt uit dat het Kinderfonds geen subsidies krijgt en dat dit soort acties dus belangrijk zijn. “Wij lopen voor de twee Limburgse Ronald McDonald Huizen, in Maastricht en Valkenburg. We moeten 7000 euro startgeld bijeen brengen; dat gaat rechtstreeks naar het Kinderfonds dat ervoor zorgt dat het geld op de juiste bestemming terecht komt.”

Allerlei activiteiten
Ze maakt duidelijk dat het bedrag niet alleen bestaat uit rechtstreekse donaties, maar dat het team van Homewalk Venlo door het jaar allerlei activiteiten heeft waarmee ze eveneens geld binnenhalen. “We werken bijvoorbeeld als vrijwilligers tijdens het Oktoberfest in Arcen en het Zomerparkfeest en krijgen daar een vergoeding voor. We organiseren een bingo en andere kleine evenementen en verkopen onder meer knuffels en wijn. En mensen of bedrijven kunnen het team of een lid van het team sponsoren. Al dat geld gaat naar het Kinderfonds.”

Inmiddels is de blik al volop gericht op 24 en 25 juni, merkt Lizette tot slot op, wanneer er dus 120 kilometer wordt gelopen in Zwolle en omgeving. “We doen mee als enige team uit Noord-Limburg.” En dan lachend: “Als mensen ons willen komen aanmoedigen, zou dat fijn zijn. Maar dan moeten ze niet alleen een eindje rijden maar ook heel vroeg opstaan.”

Donaties voor Homewalk Venlo kunnen naar <klik hier>. Meer informatie is te vinden op de volgende social media: website homewalk, Facebook, Instagram. LinkedIn

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad