Venloop van voorjaar naar najaar

7 december 2020

De Weir Venloop zal in 2021 in plaats van in maart van 15 tot en met 19 september plaatsvinden. Dat heeft de organisatie in overleg met de gemeente Venlo en de veiligheidsdiensten besloten.
Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Venloop
De eerste maanden van 2021 zullen net als een groot deel van dit jaar evenementloos verlopen. Wanneer er weer iets mogelijk is, zeker wat betreft de grotere evenementen, is onzeker. Stichting Venloop zet in op het najaar en organiseert het sportieve evenement van woensdag 15 t/m zondag 19 september.
“Het verplaatsen van een evenement van deze omvang is geen sinecure”, zegt directeur Wim Lensen van de Venloop. “Je hebt met zoveel aspecten rekening te houden als het anders is als gebruikelijk. Iedereen weet wel dat de Weir Venloop normaliter in maart plaatsvindt, maar als de datum wijzigt dan wil je ook draagvlak. Bata Nijland, evenementencoördinator van de gemeente Venlo, heeft daarin voor ons erg goed werk geleverd.”
Door het verplaatsen van de Venloop naar september wordt de Gipmans Planten Kwaakerrun gehouden op 26 en 27 juni, in dezelfde maand als de Ballorig Avond4Daagse, beide eveneens evenementen van Stichting Venloop.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad