VVV Foundation staat centraal tijdens wedstrijd tegen Eindhoven: ‘Bij ons wint iedereen’

11 april 2023

Op vrijdag 14 april staat rondom de wedstrijd van VVV-Venlo tegen FC Eindhoven de VVV Foundation centraal. Het motto van die dag is: ‘Mak ’t verschil’.

Tekst:Rob Buchholz | Beeld: VVV-Venlo

Er zijn meerdere reden om de eigen VVV Foundation die dag centraal te stellen. “Wij willen de supporters en partners van de club tijdens die wedstrijd nog meer alert maken op het belang van deze stichting,” zo trapt senior projectleider Lennie Wagemans af. “Wie zijn wij? Wat doet de foundation precies? Waarom is onze taak zo belangrijk? Misschien hebben mensen wel een beeld, maar het is ons doel om rondom deze wedstrijd eens te meer te benadrukken waar de VVV Foundation echt voor staat.”

Het verschil maken
Ontzettend veel mensen hebben een bepaalde band met VVV-Venlo. De impact die de club maakt is enorm. Niet alleen tijdens de wedstrijden in het stadion, maar ook bij activiteiten in de wijk, op school of in de peuterspeelzaal. Veel mensen volgen de club van dichtbij of op afstand. Het team van de VVV Foundation doet er alles aan om een positieve bijdrage te leveren aan het levensgeluk van inwoners in zowel Noord- en Midden-Limburg als net over de grens. Accountmanager Joanna Blomen zegt daar over: “Dat maatschappelijke aspect is dan ook één van de bouwstenen die onderdeel zijn van het Strijdplan 2022-2025 dat de club recent gepresenteerd heeft. Het doel is om levens van met name kwetsbare mensen positief te beïnvloeden. Daarmee weet de club nog meer dan andere organisaties het verschil te maken. Iedereen heeft dankzij deze maatschappelijke en sociale betrokkenheid wel iets met de club te maken. Door kinderen op school, opa en oma of iemand uit de straat die bijvoorbeeld in eenzaamheid leeft.”

Drie pijlers
Bij de Foundation staan drie pijlers centraal: ‘Gezonde levensstijl’, ‘Talentontwikkeling en positieve gedragsverandering’ en ‘Meedoen met de maatschappij’. Binnen die pijlers organiseert de foundation projecten zo laat Lennie weten. “Voetbal is de verbindende factor. Maar zoals Joanna al aangeeft: het belang van VVV gaat veel verder dan alles wat er zich binnen de stadionpoorten afspeelt. De aantrekkingskracht van de club is enorm groot. Als Foundation kunnen we daar gelukkig gebruik van maken. Denk aan het clublogo of de faciliteiten in en rondom het stadion. Daarbij is het grote voordeel: De Foundation wint altijd!”

VVV Memories
Deze stichting is er dus voor verschillende doelgroepen. Een aantal aspecten zijn daarbij van belang: plezier, verbinding en gezondheid. Veel projecten van de VVV Foundation strekken zich uit over langere periodes. Daarbij worden (oud-)spelers en staf intensief betrokken. Lennie: “Neem het onderdeel VVV-memories waarbij het ophalen van herinneringen centraal staat. Het doel is om senioren samen te brengen en zo de sociale contacten te verhogen en eenzaamheid tegen te gaan. Dat doet de foundation door bij bijeenkomsten in het stadion, dan wel in de wijk te organiseren. Oud-spelers vertellen anekdotes over de rijke historie van de club en iedereen krijgt de kans om vragen te stellen. Bijkomend voordeel is dat mensen zo ook bekend worden met gemeenschapshuizen in de wijk. Het gaat namelijk om meer dan gezellig bij elkaar komen. Ze halen herinneringen op en krijgen een band met elkaar omdat ze een gezamenlijk verleden delen.”

Verbinding
Maar de VVV Foundation is dus veel meer. Ook het wandelvoetbal, workshops over het belang van sport, het simuleren van verantwoord gamen, Fair Play in de wijken, persoonlijke ontwikkeling, het betrekken van arbeidsmigranten en vluchtelingen bij de club. Daarbij is, zo laat Joanna Blomen weten, het belang van sponsoren en partners natuurlijk essentieel. “Elk bedrijf is tegenwoordig actief bezig met MVO (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen). Daarmee zoekt VVV de verbinding. Wat kunnen wij als club voor deze groep partners betekenen en hoe kunnen zij een bijdrage leveren aan onze maatschappelijke projecten? Als bedrijven goede nieuwe ideeën lanceren, staan wij daar altijd voor open. Samen werken begint aan de basis en kunnen wij zo verder op positieve wijze over de regio verspreiden.”

Lennie en Joanna hopen dat na de wedstrijd op 14 april de bekendheid van de VVV Foundation nog verder is toegenomen. “Het is mooi om te horen hoe supporters zich al betrokken voelen. Zo zal op de O-tribune een spandoek te zien zijn die tijdens de scholentour (een van de projecten van de foundation) gemaakt is. De steun van supporters is voor ons belangrijk. Via een flyer en QR-code kan iedereen die dag een steentje bijdragen.”

Kijk op www.vvv-venlo.nl/foundation voor meer informatie

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad