VVV-Venlo blijft actief: ook verdediger Leon Guwara komt naar De Koel

7 januari 2021

Nadat woensdag de verdediger Kristopher de Graca voor 2.5 jaar werd vastgelegd, krijgt de selectie van trainer Hans de Koning nog een extra impuls. Nu maakt Leon Guwara de overstap van FC Utrecht naar VVV-Venlo. De 24-jarige Duitser speelt tot het einde van het seizoen op huurbasis voor de Venlose club.

Beeld: VVV-Venlo

Guwara is een 1,85 meter lange linker vleugelverdediger die zijn opleiding genoot bij 1. FC Köln. Daarna maakte hij de overstap naar Werder Bremen, dat hem tijdens het seizoen 2016-2017 verhuurde aan sv Darmstadt en een seizoen later stalde bij 1. FC Kaiserslautern. De back werd in de zomer van 2018 door FC Utrecht aangetrokken en speelde de afgelopen twee seizoen in totaal 35 wedstrijden voor de Domstedelingen, waarin hij één keer scoorde. Guwara kwam in het verleden tevens uit voor diverse Duitse vertegenwoordigende jeugdelftallen en speelde in totaal 16 jeugdinterlands.

Over zijn komst naar VVV-Venlo zegt Guwara: “Ik ben dankbaar voor het feit dat VVV-Venlo mij de kans geeft om weer speelminuten te maken. Daar ben ik écht weer aan toe. In Venlo wil ik laten zien wat ik in mijn mars heb. Ik ben enorm gemotiveerd om de club en het team bij te staan en samen mooie resultaten te behalen in de strijd om handhaving in de Eredivisie.”

Technisch Manager Stan Valckx over Guwara: “Leon is een linksback die in onze speelstijl uitstekend tot zijn recht kan komen. Hij is een fysiek sterke back met snelheid en heeft daarnaast de drive naar voren. Met de komst van Leon en daarnaast ook met het aantrekken van Kristopher da Graca zijn wij van mening dat we ons vanuit defensief oogpunt dermate hebben versterkt, zodat we gedurende de intensieve tweede seizoenshelft meer mogelijkheden hebben in onze laatste linie.”\

Over De Graca zegt Valckx: “Met Kristopher voegen we een verdediger toe aan onze selectie die zowel centraal in de verdediging als op de rechtsbackpositie uit te voeten kan. Daarmee creëren we weer extra opties in onze laatste linie. Kristopher is een dynamische verdediger die lengte en kopkracht in huis heeft, maar ook over snelheid en specifieke verdedigende kwaliteiten beschikt.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad