VVV-Venlo viert Koningsdag met contractverlenging Hans de Koning

27 april 2020

De succesvolle samenwerking tussen VVV-Venlo en Hans de Koning (60), die in het huidige ‘Coronaseizoen’ inmiddels heeft geleid tot verlenging van het Eredivisieschap, krijgt een vervolg. De hoofdtrainer die, na het ontslag van Robert Maaskant werd aangesteld, zal ook tijdens het nieuwe seizoen 2020-2021 aan het roer staan van de Venlose selectie. De trainer zette in Venlo op ‘Koningsdag’, voor de gelegenheid omgedoopt tot ‘Hans de Koningsdag’, zijn handtekening onder een overeenkomst van één seizoen.

Tekst en beeld: VVV-Venlo

Hans de Koning, geboren in Rotterdam, was in zijn actieve carrière keeper en speelde tijdens zijn profperiode voor AZ’67 en FC Twente. Na zijn voetballoopbaan stapte hij in het trainersvak. Hij stond aan het roer bij AZ, Fortuna Sittard, FC Dordrecht, FC Oss, AGOVV Apeldoorn, Helmond Sport, FC Volendam, RKC Waalwijk en Go Ahead Eagles. In januari 2020 nam De Koning in De Koel het stokje over van interim-trainer Jay Driessen, die assistent-trainer werd. Onder leiding van De Koning bleef VVV-Venlo in de eerste zeven wedstrijden na de winterstop ongeslagen en klom de club op naar de veilige 13e plaats op de ranglijst.

Bizarre situatie
Hans de Koning over zijn contractverlenging: “Toen ik eind vorig jaar werd benaderd om in te stappen bij VVV-Venlo, had ik daar een heel goed gevoel over. Uiteraard lag er sportief gezien destijds een grote uitdaging. Toch had ik er alle vertrouwen in dat we met selectie, staf én met iedereen rondom de club dat klusje konden flikken. En we hebben het gered. Vanwege de huidige bizarre situatie mogen we eigenlijk helemaal niet spreken van een geslaagd sportief seizoen. Maar ik ben wél ontzettend tevreden over hoe we het gezamenlijk hebben opgepakt na de winterstop. Alles wat ik van tevoren verwachtte van de club en mijn collega’s, is uitgekomen. Met Jay, Mark en John en de rest van mijn collega’s is de samenwerking uitstekend. Ik ben dan ook blij dat de club wederom het vertrouwen uitspreekt in mij en de overige leden van onze technische staf. Met hetgeen we tot nu toe opgebouwd hebben, ligt er een mooi fundament voor aankomend seizoen.”

Technisch Manager Stan Valckx: “Hans kwam hier in de winterstop toen we op de voorlaatste plek stonden en nog een lange weg te gaan hadden. Hij heeft echter laten zien dat hij weet waar het om gaat als je strijdt om lijfsbehoud in de Eredivisie: een selectie tot een vechtmachine smeden en als één team laten opereren met een duidelijke opdracht: handhaving. Dat heeft z’n vruchten afgeworpen en een stevige basis gecreëerd voor het nieuwe seizoen.”

De Koning maakte het nieuws zelf bekend middels een ludiek filmpje:

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad