Tekort horecapersoneel: “met goede voorwaarden kom je een heel eind”

1 november 2021

Er is in veel branches een tekort aan personeel, maar in de Venlose horeca is de situatie wel het meest schrijnend. Lijkt die almaar nijpender te worden. Het ene moment is jouw team compleet, het andere moment mis je iemand in de bediening of stapt je sous-chef op. Toch zou het voor de meeste zaken mogelijk moeten zijn het personeelsbestand op peil te houden. “Maar laat mensen niet 40 uur in drie dagen tijd draaien.”

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: VenloVanbinnen

De verhalen over het personeelstekort in de Venlose horeca zijn niet positief. Het is aanpoten en dan wil het nog niet altijd lukken voldoende medewerkers op de been te brengen. Dus zijn er verhalen te horen over onder meer restaurants die af en toe of zelfs structureel een dag extra dicht gaan. En dan blijven er maar horecazaken bijkomen. Zoals het initiatief in het voormalig Museum van Bommel van Dam-gebouw, een nieuwe zaak aan de markt en noem maar op.

Instroom
Wie zich aan de aanbodzijde oriënteert, leert echter dat het weliswaar schuurt en knijpt maar dat de situatie niet dramatisch is. Zo klopt er van het verhaal dat er bij Gilde Food & Hospitality College, de horeca-opleiding dus, amper instroom is maar weinig, maakt teammanager Twan Krebbers duidelijk. “De instroom is goed, wat koks betreft. Volgens mij ligt dat aantal tussen de 60 en 80.” Het aantal gastheren en gastvrouwen in opleiding blijft wel achter, zegt hij. “Dat zijn er momenteel ongeveer twintig. Jammer, want het is een heel mooi beroep waarmee je bijdraagt aan de beleving van een avond uit.”

Ruimte
Hij wijst dan op het belang van het opleiden van wat hij duurzame medewerkers noemt. Dat betekent onder andere iemand niet te vroeg in de praktijk loslaten. “Iemand die voor de horeca kiest, weet dat dat vaak in de avonduren en in de weekenden werken betekent. Maar als je net aan je opleiding begint als 16- of 17-jarige is het niet goed ze daar meteen volop mee te confronteren. Laat ze in de horeca groeien. Dat geven we ook aan onze contacten in het bedrijfsleven mee. Die zien graag studenten zo snel mogelijk in de praktijk aan de slag gaan, maar dat komt vanzelf. Geef ze ook de kans en ruimte om student te zijn.”

Extra stageperiodes
Krebbers kent natuurlijk ook de verhalen van het personeelstekort en erkent dat tegenwoordig meer inzet nodig is om jongeren te bewegen voor een carrière in de horeca. “We laten zien dat het een heel mooi vak is. Bijvoorbeeld aan jongeren op het vmbo. We houden open dagen en experience dagen.” Voor het verzoek van horeca-ondernemers om jongeren wat meer in de praktijk aan de slag te laten gaan zijn ze bij Gilde niet doof, merkt hij dan op. “We hebben de afgelopen jaren het werkplekleren gestimuleerd. Creëren op bepaalde momenten zoals rond de feestdagen of in de zomer extra stageperiodes.” Ook zijn er inmiddels opleidingen op maat, zegt hij, voor zij-instromers met een bepaalde ervaring. “Die kunnen vrijstellingen krijgen zodat ze hun opleiding sneller kunnen afronden.”

Piekmomenten
Maar het belang van de student, zeker de jonge student, wordt altijd in het oog gehouden, aldus Krebbers. “Zoals gezegd, de horeca is een mooi vak. Natuurlijk heb je piekmomenten. Dan moet je hard werken en draai je meer uren. Maar we horen nu soms van situaties dat dat structureel is.Dan gaat het mis. Laat mensen niet structureel 40 uur in drie dagen werken, niet om 9 uur ’s morgens beginnen en ’s nachts om 12 uur naar huis gaan. Gewoon normale uren en goede voorwaarden dus, dan kom je al een heel eind.”

Keuze
Maar wordt de spoeling niet dun met de komst van steeds meer horecazaken? Krebbers erkent dat. “Dus je hebt altijd mensen nodig die de horeca niet als beroep maar als bijbaan kiezen, die eventueel weer snel afhaken. Maar dat is wellicht een keuze waar horecazaken steeds vaker voor zullen staan. Kies ik voor beleving en dus voor vakmensen, of voor, zeg maar de snelle hap, waarbij de kwaliteit van de bediening wat minder is.”

Meevallen
Ook Duane Chia van het in Tegelen gevestigde online platform My Shifts vindt de situatie niet dramatisch. Hij legt uit dat My Shifts een jong initiatief is dat echter kan bogen op vele jaren horeca-ervaring en zich specifiek toelegt om die sector van personeel te voorzien. “We zijn nog maar kort bezig, maar zijn al snel van een regionale naar een landelijke dekking, en zelfs al er buiten, gegroeid. Ik ken de situatie in Venlo goed, maar niet tot in de puntjes. Maar van wat ik zo hoor valt het nog wel mee. Elders in het land, vooral in de grote steden is het tekort aan personeel groter.”

Terugdraaien
Waarmee hij het probleem in Venlo niet wil bagatelliseren. “Geloof me, er wordt momenteel heel veel gebeld. Daar iemand nodig, ergens anders twee personen. Heeft deels te maken met de coronatijd, toen heel wat jongeren die in de horeca werkten een ander bijbaantje zijn gaan zoeken en daarin zijn blijven hangen. Dat moet nu worden teruggedraaid. Daar spelen wij op in.”

Gratis trainingen 
Net als Twan Krebbers wijst Duane Chia op het belang van goede arbeidsvoorwaarden. “Daarom betalen we boven CAO-niveau en vergoeden we eventuele reiskosten. Verder kunnen onze medewerkers deels een eigen planning maken. Hoe dat kan? Omdat we inmiddels over een grote poule beschikken waardoor we snel iemand kunnen inzetten. Verder bieden we de mogelijkheid gratis trainingen te volgen, bijvoorbeeld een basistraining maar eveneens als iemand zich wil doorontwikkelen of specialiseren. Dat alles werkt in ons voordeel, maar daarmee ook in dat van onze medewerkers en de horecazaken. Zo willen we op onze manier bijdragen aan het zo snel mogelijk omlaag brengen van dat tekort aan horecapersoneel.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Hol-ogig egoïsme

Hol-ogig egoïsme

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen Het is op momenten chaos troef op de belangrijkste tweewielerverkeersader door de Venlose binnenstad. Die loopt van de Martinusstraat via de Grote Kerkstraat, Begijnengang en Nieuwstraat naar de Koninginnesingel. Fietsers...

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

De Venlose burgemeester Antoin Scholten liet in een interview met De Limburger weten dat hij vreest voor een invasie aan ongevaccineerde Duitsers die in Venlo willen winkelen. Hij pleit daarom voor invoering van 2G. Voorzitter Erik Manders van winkeliersvereniging...