Avontuurlijk online eten bestellen: gebruik de Bestel Roulette

18 februari 2021

Uit eten is er nog steeds niet bij. Wie toch iets van zijn of haar favoriete restaurant op tafel wil, bestelt en haalt af of laat bezorgen. Maar wat als je eens even heel wat anders wil? Voor de avontuurlijke bestellers introduceert Venlo Partners nu de webapp Bestel Roulette.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Minted Media

Het is inmiddels de gewoonste zaak van de wereld geworden: eten bestellen bij een van de restaurants in Venlo. Vaak gebeurt dat bij de vertrouwde zaken, bij restaurants die voor de lockdown als vanzelfsprekend werden bezocht. Marcel Tabbers, directeur van city managementorganisatie Venlo Partners herkent dat. “De horeca is nu, op de zomermaanden na, alweer heel lang dicht. Veel mensen zijn inmiddels vertrouwd met het online bestellen, vaak bij de ene zaak of paar zaken die ze kennen.”

Draai
De Bestel Roulette moet dat online bestellen wat verrassender maken, geeft Tabbers aan. “Natuurlijk is het ook een instrument om de horeca in zijn geheel weer even onder de aandacht te brengen. Maar eveneens de zaken individueel. Stel je hebt geen zin in het gebruikelijke, maar hebt geen idee wat je wel wilt eten. Dan geef je een virtuele draai aan de Bestel Roulette en dan kom je wellicht uit bij een restaurant dat je niet of niet goed kent.”

Enthousiast
De Venlose horecawereld reageerde enthousiast op het initiatief en inmiddels hebben zich er al ruim vijftig restaurants uit geheel Venlo bij aangesloten. “En aanmelden kan nog altijd”, zegt Tabbers die vervolgens uitlegt dat de Bestel Roulette heel eenvoudig werkt. “Je gaat naar de site en net als bij een gewone roulette geef je een draai. Dan kom je bij een gerecht uit. Daar klik je op waarna je op de site van het betreffende restaurant of van bezorgdienst InVenlo uitkomt – het merendeel van de deelnemers is aangesloten bij InVenlo, maar er nemen ook een aantal restaurants deel die het afhalen en bezorgen zelf regelen.”

Speels
Eenmaal op de site van InVenlo of het betreffende restaurant kan de bezoeker de bestelling verder afronden. Tabbers hoopt dat de Bestel Roulette mensen stimuleert om ook eens een onbekend restaurant te proberen. “We zien het vooral ook als een grappig, speels middel voor mensen die het met eten even niet meer weten en geen zin hebben om allerlei sites langs te gaan. Mensen die zich eens aangenaam willen laten verrassen.”

Bestellen via de Bestel Roulette

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad