Beers & More 77: Walhalla voor bierliefhebbers

6 maart 2021

Een echte ondernemer zit nooit stil. Zelfs niet als zijn zaak al maanden noodgedwongen gesloten is, blijft hij of zij zoeken naar nieuwe uitdagingen.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Leon Vrijdag

Dat geldt zeker voor Jack Stroeken en zijn kompanen Keith Nooijen, Ruud Donders, Marcel Donders en Ron Tomlow van Klup77. Hun café was in het afgelopen jaar vaker gesloten dan open. Toch bleven ze actief met het organiseren van online quizzen, een heuse dartmarathon en bierproefavonden. En juist dat laatste evenement bracht hun op een idee om een echte bierspeciaalzaak te beginnen: Beers & More 77. Een winkel met minimaal 777 verschillende soorten bier. En dat aantal gaat in de loop van tijd nog verder oplopen.

Redenen
De gasten van Klup77 zijn echte bierliefhebbers. Zij werden de afgelopen jaren in de hoéskamer van Venlo al op hun wenken bediend. In het café zijn de meest uitzonderlijke biersoorten verkrijgbaar. “Juist nu de zaak al maanden op slot is, hebben onze vaste gasten meer dan ooit behoefte om verrast te worden met een nieuw, ander soort kwaliteitsbier,” aldus Stroeken. “Dat waren ze zo gewend. Door de lockdown kreeg Klup77 dan ook steeds meer de functie van detailhandelszaak. Dat was een van de redenen om deze speciaalzaak te starten. Toen dit pand aan de Koninginnesingel, grenzend aan Klup77, vrij kwam, was de beslissing snel genomen. Bovendien verbaasde wij ons over het feit dat er in een stad als Venlo met ruim 100.000 inwoners geen echte bierspeciaalzaak te vinden is. Terwijl daar absoluut een markt voor is. Vanaf zondag 7 maart zijn wij geopend om nieuwsgierige liefhebbers van speciaal bier te ontvangen, te adviseren en blij te maken met onbekende, maar verrassend lekkere kwaliteitsbieren. Uit de regio, provincie, de rest van het land en tot ver over de grens.”

Bier en streekproducten
Klup77, Beers & More 77, 777 verschillende soorten bieren, opening op 7 maart. Stroeken lacht: “Ja dat cijfer 7 uit het kengetal van Venlo komt telkens weer terug. Als het even lukt willen we op termijn 3 x 777 verschillende soorten bier verkopen. Nee, dat klinkt niet absurd. Dat kan en gaan we bewijzen ook.” Toch benadrukt Stroeken dat de nieuwe winkel meer is dan een bierspeciaalzaak. “Daarom ook de naam Beers & More. Wij zijn er niet alleen voor de bierdrinkende man of vrouw. Ook wijnliefhebbers kunnen bij ons terecht voor een fles wijn. Tevens gaan we de samenwerking aan met lokale ondernemers. Dan heb ik het over producten die passen bij bier of wijn. Zo gaan wij onder andere kaas verkopen van Kaas & Kaasjes, worstjes van Slagerij De Karbinder, wenskaarten van Buskus en chocola van Het Romerhuis. Aan dat assortiment zullen spoedig nog andere producten zoals noten worden toegevoegd. Op die manier kunnen klanten geschenkpakketten laten samenstellen. Een compleet aanbod, daar gaat het ons om. Niet alleen op het gebied van bier, maar ook met echte streekproducten. Ideaal voor personeelsverenigingen of andere momenten om een geschenk te geven.”

777 unieke kwaliteitsbieren
Stroeken benadrukt dat bij Beers & More 77 echt hoofdzakelijk unieke kwaliteitsbieren verkrijgbaar zijn. “Klopt, hier in deze speciaalzaak zul je geen gestapelde kratten zien staan. Natuurlijk zit daar ook prima bier bij, maar daarvoor moeten mensen toch echt bij de supermarkt zijn. Wij verkopen bieren met bijzondere smaken die bijna nergens anders verkrijgbaar zijn. Deze winkel is echt onderscheidend. Bij een Rolls Royce-specialist verkopen ze toch ook geen Audi. Prima automerk hoor. Maar niet als je echt onderscheidend wilt zijn.” Geen Heineken, Grolsch of Amstel dus bij Beers & More 77, wel onder andere Puro, In de Nacht en Rolduc, maar ook meer bekende soorten als Kwak of Duvel. Daarmee ben je natuurlijk nog geen bierspeciaalzaak. Wat mogen liefhebbers nog meer verwachten? “Poeh, welke van de 777 wil je horen? De Herder uit Velden, Kammeraod uit Melderslo, Klinker, Green Barn, Batjes, Ambras. En natuurlijk ons eigen VVV-bier waarvoor proevers en andere kenners al veel waardering hebben uitgesproken. Maar zoals gezegd: we hebben bier uit iedere streek in Limburg en Brabant, maar ook speciale soorten uit Duitsland, België en Amerika. Noem het op en wij hebben het op voorraad of bestellen het voor de klant. En op termijn starten we met een eigen webshop waar alle soorten te bestellen zijn.”

Het samenstellen van geschenkverpakkingen hoort vanzelfsprekend ook bij de service van deze speciaalzaak. “Wij werken met duurzame sfeervolle verpakkingen voorzien van roodblauwe Venlose decoraties. Een pakket wordt naar wens en dus op maat samengesteld. Qua biersmaak, maar ook met streekproducten en bijpassende cadeauartikelen zoals openers, bierviltjes, speciale glazen en meer. Nu in deze tijd van beperkte openingsuren kunnen klanten bij ons terecht van donderdag tot en met zaterdag van 15:00 uur tot 19:30. Maar eerst gaan zondag 7 maart vanaf 14:07 de deuren al open om iedere liefhebber een eerste indruk te geven. Alle informatie is te vinden op onze eigen Facebookpagina.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad