Bibliotheek Venlo organiseert Boekstartdag

15 juni 2021

Het belang van lezen krijgt steeds meer aandacht. Volgens deskundigen is het essentieel om het belang ervan al op jonge leeftijd duidelijk te maken. Alle ouders en kindjes krijgen de mogelijkheid om alles over leesplezier te weten te komen op de Landelijke BoekStartdag van 19 juni, in de bibliotheken van Venlo en Tegelen.

De allerjongste bezoekers en hun (groot)ouders krijgen die dag een extra hartelijk welkom in Bibliotheken in heel Nederland, natuurlijk ook in Venlo. Met diverse activiteiten, (boeken)tips en informatie laten onze BoekStartcoaches de bezoekers zien hoe ouders en kinderen samen van boekjes en taal kunnen genieten.

Het aanbod van activiteiten voor 0 tot 4-jarigen is lang niet voor iedereen bekend of goed bereikbaar. De BoekStartdag zorgt ervoor dat gezinnen met baby’s en peuters op een laagdrempelige manier kennismaken met taalbeleving en voorleesplezier. Samen bezig zijn met taal is leerzaam, het versterkt de band en is vooral ontzettend leuk. En waar kun je dit fijner samen ontdekken dan in de Bibliotheek? Kortom: ‘Jij bent de beste verhalenverteller! Ontdek het in de Bibliotheek’

Venlose editie
De Venlose editie van de Landelijke BoekStartdag vindt plaats op zaterdag 19 juni tussen 09:30 en 16:00 uur bij de Stadsbibliotheek in Venlo. Wethouder Frans Schatorjé opent de dag in de Venlose Bibliotheek. De Gemeente Venlo draagt het project BoekStart namelijk een warm hart toe. Sinds 2018 werken de Bibliotheek Venlo en de gemeente Venlo samen om met het programma BoekStart en de BoekStartcoaches laaggeletterdheid preventief aan te pakken. Er wordt zaterdag voorgelezen in verschillende talen en er zijn diverse (online) activiteiten te beleven. (Groot)ouders en kindjes, maar ook organisaties, voorschoolse opvang-instanties en andere geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Eventuele aanmelding, extra tips, webinars, inspiratiefilms en het gehele (online) programma is te vinden op de website van de Bibliotheek Venlo: www.bibliotheekvenlo.nl

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad