Bijzondere steunbetuiging ic-personeel VieCuri

17 april 2020

Nee, het is geen nieuwe trend, maar een hart onder de riem, iets wat voor een glimlach moet zorgen, de door Andy Taihuttu getatoeëerde verplegersklompen. Een steunbetuiging aan het adres van het hardwerkende ic-personeel van VieCuri Medisch. Die het gebaar zeer op prijs stellen.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Milou Boots

Bram van Heyster en Andy Taihuttu zijn buren aan de Gasthuisstraat in Venlo. Sinds het begin van de crisis zag Van Heyster het aantal klanten flink teruglopen. Taihuttu moest zijn tatoeëershop enkele weken geleden zelfs sluiten. Wel hebben ze regelmatig contact. Zo ontstond het idee van de getatoeëerde verplegersklompen.

Filmpje
“Het is een beetje afgekeken”, glimlacht Taihuttu. “Ik zag een tijdje terug op facebook een filmpje over een tatoeëerder in Rotterdam die een paar getatoeëerde klompen afgaf bij het Erasmus Ziekenhuis, als steunbetuiging voor het ic-personeel.” Van Heyster zag hetzelfde filmpje. “Ik had net als Andy meteen het idee, daar kunnen we iets mee. Dus toen we elkaar een dag of wat later op straat troffen was dat meteen het gespreksonderwerp.”

Glimlach
Van Heyster ging in zijn netwerk vervolgens op zoek naar een leverancier van verplegersklompen en kwam zo bij Smeets Schoenen in Tegelen uit. Die suggereerden om niet één, maar twee paar klompen te tatoeëren, een dames- en een herenpaar. Daar ging Taihuttu mee aan de slag. “Ik heb verfstiften gekocht, maar tatoeëerinkt werkte ook – de klompen zijn namelijk van leer. Uiteindelijk heb ik beide werkwijzen gecombineerd.” De afbeeldingen die hij op de klompen heeft gezet, zijn aan de zorg gerelateerd en ondersteunend. Roepen een positief gevoel op. “We hopen dat ze zorgen voor een glimlach op de gezichten van al die hardwerkende ic-medewerkers.”

Hartverwarmend
Donderdag 16 april zijn de klompen bij VieCuri aangeboden. En vol waardering ontvangen, laat Ruud Stikkelbroeck namens het ic-personeel weten. “We krijgen dagelijks ontzettend veel reacties, hartverwarmend. Het is een enorme steun voor onze mensen. We hebben in de centrale hal een wand met allerlei kaarten en brieven, krijgen veel bloemen. Of mensen komen op een of andere manier hun hulp aanbieden. Dit initiatief met de klompen is een mooi signaal, zeker omdat het komt van ondernemers die hard bezig zijn het hoofd boven water te houden.”

Extra schoenen of tattoo
Dat laatste klopt, beamen Van Heyster en Taihuttu, maar ze blikken met goede moed vooruit. “We zitten nu in een ellendige situatie. Maar het wordt beter. Ook voor ons middenstanders. Weet je, mensen gaan dit jaar niet of veel minder op vakantie. Dat geld spenderen ze in eigen land, in de eigen stad. Wat vaker op een terrasje, uit eten. En hopelijk ook een extra paar schoenen of een extra tattoo”, besluiten ze met een lach.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad