Binnenstad Venlo: avontuurlijke lichtjesroute over middeleeuws Venlo

4 november 2022

Van 7 december tot en met 8 januari kunnen kinderen een avontuurlijke lichtjesroute lopen in de historische binnenstad van Venlo. De interactieve ontdekkingstocht leidt langs bijzondere plekken en vertelt aan de hand van stadslegendes Flujas en Guntrud over Venlo in de middeleeuwen.

Op diverse plekken in het centrum van Venlo zijn in totaal 11 schildjes aangebracht. Die kunnen met een speciale scepter – voor 3 euro te koop bij Bibliotheek Venlo – worden geactiveerd. Als een schildje met de scepter wordt aangeraakt, komt het verhaal van Flujas en Guntrud tot leven. De lichtjesroute, die geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar, begint bij Bibliotheek Venlo en is ongeveer een kilometer lang. Aanvullend op de basisroute zijn er tevens enkele bonusschildjes in de binnenstad te vinden. De route kan iedere dag gelopen worden van 10:00 tot 21:00 uur.

De route – beschikbaar in Nederlands én Duits – is ontwikkeld door Venlo Partners. De techniek van de lichtjesroute is van het Venlose bedrijf Lagotronics Projects, die wereldwijd audiovisuele en interactieve belevenissen ontwikkeld. Jules Backes van Venlo Partners: “Met deze interactieve techniek kunnen we een geweldige kinderbeleving toevoegen aan de binnenstad. Een ideale activiteit voor het hele gezin tijdens de sfeervolle winterdagen.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad