Code oranje bij Brasserie Basiliek: lekker borrelen met het koningsplateau

23 april 2020

Zoals al haar collega’s moet Chantal van Hoorn van Brasserie Basiliek aan de Venlose Jodenstraat haar deuren tot nader order gesloten houden. Dus maakte ze van de nood een deugd en besloot een afhaal te starten. Het borrelplateau is bij haar klanten de favoriet. De komende dagen brengt ze die in een speciale uitvoering, het koningsplateau. Voor 12 uur besteld is later op de dag genieten.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Brasserie Baseliek

Ze keken elkaar een tijdje geleden even aan en wisten het allebei zeker, eigenares Chantal van Hoorn van Brasserie Basiliek en haar kok Alex Khanna: we zetten door, laten ons er niet onder krijgen. Chantal: “Half maart, nadat we te horen kregen dat de horeca dicht moest, had ik het net als andere horeca-ondernemers wel een dag of wat moeilijk. Dat waren een paar emotionele dagen. Maar ik zei als snel tegen Alex: we houden vol. We hebben even afgewacht en zijn daarna de afhaal begonnen.”

Brouwerij
Dat ze een eigen restaurant zou beginnen stond al vast toen ze besloot naar de hotelvakschool te gaan. Die eigen zaak kwam er echter niet meteen. “Ik heb een aantal jaren voor een brouwerij gewerkt. Leerde zo het vak van dichtbij kennen. Zag hoe het wel en hoe het niet moest”, glimlacht Chantal. Zeven jaar geleden begon ze een eigen zaak in Heythuysen, sinds 1 juli runt ze Brasserie Basiliek aan de Jodenstraat.

Venloos
Precies het restaurant zoals ze voor ogen had. “Een warm interieur, gezellig en uiteraard met oog voor kwaliteit. Zeker ook een zaak met een Venloos karakter, ik ben tenslotte een ‘Venloos maedje’. Nee, geen sterrenzaak, maar wel lekkere gerechten. Dat is Alex wel toevertrouwd.” Het begin, zegt Chantal, was lastig. “Toen we open gingen was het bijna 40 graden, de mensen zaten thuis in de schaduw. In september begon het te lopen.”

Afhaal
Vervolgens zette de stijgende lijn in, met de vastelaovend als een van de hoogtepunten. “Ja, we hadden de zaak alle dagen goed vol zitten.” Niet lang daarna kwam het, opgelegde, dieptepunt: sluiting vanwege het coronavirus. “Zoals gezegd, dat was even slikken. Maar we hebben het vlug weer opgepakt. Zijn gaan opruimen, schoonmaken, zoals veel van onze collega’s. En Alex en ik besloten een afhaal te beginnen met een beperkte kaart. Waarvan de borrelplateau’s – we hebben er twee: borrelplateau chef en borrelplateau basiliek – al snel de favorieten bleken.”

Koningsplateau
Dus besloten Chantal en Alex met het oog op Koningsdag een speciaal koningsplateau samen te stellen. Chantal: “Normaal komen de mensen op zo’n dag naar ons, de horeca. Dat kan dit jaar niet. Dus draaien we het om en hebben een plateau samengesteld waar de mensen thuis van kunnen genieten. Al hopen we dat de situatie snel weer normaal wordt en we de gasten gewoon weer in onze zaak kunnen verwelkomen. Dat is ongetwijfeld de wens van iedere horeca-ondernemer.”

Het koningsplateau is verkrijgbaar in het Koningsweekend, van 24 t/m 27 april 2020. Het koningsplateau kost 12,50 euro per persoon (inclusief borrelplank), vanaf 2 personen. Dagelijks voor 12.00 uur te bestellen en later op de dag af te halen of thuisbezorgd in Groot Venlo.

Het koningsplateau bestaat uit:

*oude kaas

*zure bom

*gehaktballetjes

*asperge met ham

*gevuld eitje

*maatje dagvers schoongemaakt

*gemarineerde kippenvleugel

*worst

*grove mosterd

*Oranjebitter

Extra bij te bestellen:
4 La Trappe bitterballen (thuis zelf frituren) € 3,60

1 flesje La Trappe Isid’or € 3,50

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...