Coronavirus: Venlo opent ondernemersloket

18 maart 2020

Vanaf donderdagochtend 19 maart opent de gemeente Venlo een ondernemersloket voor alle ondernemers in Venlo. Dat is via ondernemersloket@venlo.nl of via het centrale nummer 14077 bereikbaar. De gemeente Venlo en andere betrokken partijen laten zo zien dat ze de druk en onzekerheid van de ondernemers herkennen en erkennen.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: Gemeente Venlo

Het sluiten van alle horeca gelegenheden, het wegvallen van werk voor grote en kleine ondernemers en het verdwijnen van opdrachten voor ZZP’ers zorgt voor een grote druk op de Venlose samenleving. Vandaar de opening van het ondernemersloket, bereikbaar via ondernemersloket@venlo.nl of het centrale nummer 14077.

Ondersteuning
Het loket biedt ondersteuning bij vragen over de onderneming en de maatregelen die zowel landelijk als lokaal genomen worden om ondernemers te helpen. Indien nodig kan er aanvullend een bezoek worden gebracht en worden vragen persoonlijk afgehandeld. De ondernemers kunnen bij het loket terecht voor alle landelijke maatregelen en mogelijkheden, en hoe deze zijn te vinden. Ook worden er extra gesprekken met ondernemerscollectieven gevoerd om de continue wijzigende situatie te monitoren en waar mogelijk te ondersteunen.

Handen inéén
Wethouder Erwin Boom: “Het is goed om te zien dat in deze lastige tijd alle partijen de handen inéén slaan. Ondernemerscollectieven en belangengroepen werken nu zij aan zij met de gemeente om juiste informatie te stroomlijnen en elkaar te helpen waar mogelijk. De kracht zit hem nu in de collectiviteit en samen optrekken. Als gemeente willen we dan ook zo goed mogelijk faciliteren naar de landelijke maatregelen.”

Lokale maatregelen
Naast die landelijke maatregelen zijn er een aantal lokale maatregelen die de ondernemer direct kunnen ontlasten. Zo kan via het BSGW op individuele basis uitstel verzocht worden voor betaling van de lokale belastingen. De gemeente zal daarnaast kijken naar de eigen openstaande verplichtingen bij lokale ondernemers en de mogelijkheden om deze vervroegd te betalen. Op de site van de gemeente Venlo is – specifiek voor ondernemers –  informatie te vinden die de komende dagen zal worden aangevuld.

Achter de schermen
Wethouder Ad Roest: “Voor ondernemers die nu of op korte termijn liquiditeitsproblemen krijgen, werken we achter de schermen hard aan oplossingen. Zo kijken we momenteel naar mogelijk uitstel voor al onze lokale belastingen en voeren we hierover onder andere gesprekken met het BSGW.” Naast de gemeentelijke maatregelen wordt er vanuit Venlostad.com, BIZ Tegelen, BIZ Blerick, Ondernemend Venlo, Koninklijke Horeca Nederland en MKB Limburg diverse acties en maatregelen genomen om ondernemers te helpen.

Overige informatie is vanaf donderdag 18 maart beschikbaar op https://www.venlo.nl/informatie-coronavirus

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad