Daelzicht start derde vestiging in de Bibliotheek Venlo

12 januari 2021

Zorgorganisatie Daelzicht opent binnenkort in de kelder van de Stadsbibliotheek een derde Venlose locatie voor dagbesteding. De cliënten van Daelzicht gaan hier straks aan de slag met werkzaamheden waarvoor ze op hun andere twee locaties weinig of geen plek hebben.

Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Stadsbibliotheek Venlo

Ook voor de cliënten en begeleiders van Daelzicht is het vooralsnog rustig. Lunchroom Hertelik Hepke en atelier Moeëj Gemak in de wijk Q4 zijn vanwege het coronavirus gesloten voor publiek. Wel zijn er de werkzaamheden voor Venlo Partners, zoals het helpen met het schoonhouden van de binnenstad en het rondbrengen van folders en posters.

Ondersteuning
Het is een van de creatieve tussenoplossingen die Daelzicht heeft bedacht voor de dagbesteding. Daarnaast is er een nieuw initiatief: een derde locatie voor dagbesteding in de Venlose binnenstad, in de kelder van de Stadsbibliotheek. De cliënten van Daelzicht gaan hier straks aan de slag met werkzaamheden waarvoor ze op hun andere twee locaties weinig of geen plek hebben. Bijvoorbeeld het vouwen van dozen en het opknappen van meubeltjes. Ook gaan ze vanaf deze nieuwe locatie ondersteuning bieden aan de bibliotheek met werkzaamheden als het opruimen van boeken, het klaarzetten van boeken voor transport naar de vestigingen en andere werkjes in en rondom de Stadsbibliotheek.

Nuttig

Rian in der Hees, medewerker dagbesteding, en begeleiders Mieke Arts en Anoek Verdonkschot van Daelzicht zijn dan ook enthousiast over het nieuwe avontuur in de Stadsbibliotheek. “Onze cliënten vinden het heerlijk om nuttig te zijn voor anderen. Zeker als ze straks in de bieb mogen helpen en de klanten zien. Sociale contacten maken het werk extra waardevol voor hen.” Renée Vercoulen, teamleider publieke dienstverlening bij de Bibliotheek Venlo: “Als Bibliotheek staan we midden in de samenleving. De samenwerking met Daelzicht sluit hierbij aan, we zijn een bieb van, voor en met inwoners van Venlo.”

Klein groepje

De begeleiders en cliënten van Daelzicht moeten wachten tot het einde van de lockdown om daadwerkelijk aan de slag te kunnen gaan met werkzaamheden in en rond de bieb. “Wel is een klein groepje al bezig met het klaarmaken van de nieuwe locatie. “Denk aan schilderwerk en dergelijke”, vertelt woordvoerder Yvonne Linssen van de bibliotheek. “Uiteraard geheel conform de coronamaatregelen. Bovendien vindt het ondersteunen van Venlo Partners bij het schoonmaken van de binnenstad nu vanaf deze plek plaats. Een klein beetje activiteit is er dus al.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad