Doneeractie voor Semmy en Faye

22 juli 2022

‘Verdriet, ongeloof en een heel groot gemis. Dit valt niet in woorden te omschrijven…’ Met die woorden opende Sanne Bos-Verstegen op 4 juli haar doneeractie voor Semmy en Faye. Twee jonge Venlose tienermeiden die voortaan zonder ouders door het leven moeten.

Rob Buchholz | Beeld: Familie Semmy en Faye

De oproep voor deze spontane actie werd ruim 200 keer gedeeld op Facebook en leverde tot nu toe ruim 21.000 euro op. Een mooi bedrag, maar de hoop leeft dat er meer geld kan worden opgehaald. “Ik heb deze actie opgezet, samen met een aantal vriendinnen en oud-collega’s (Keely, Iris, Vivian, Amy, Hetty & Lisette). Dat is gebeurd in goed overleg met de familie van Semmy en Faye,” zo laat Sanne weten.

Een echte powervrouw
Op 7 april 2020 kwam Roy, de vader van beide meiden en partner van Vivian, bij een ernstig ongeluk om het leven. Sanne: “Een gebeurtenis die insloeg als een bom. Roy liet een prachtige, krachtige en positieve vrouw achter samen met twee knappe dochters. In de afgelopen twee jaar was het gemis vanzelfsprekend dagelijks voelbaar. Vivian hield zich iedere dag sterk voor haar lieve meiden. Zij stond bij iedereen bekend als een echte powervrouw. Een zorgzaam persoon die het beste wilde voor iedereen om haar heen.”

Reacties
Vivian is op 1 juli overleden. Een schok voor Semmy en Faye en alle andere familieleden en vrienden, maar eigenlijk was iedereen in Venlo en omgeving die haar kende aangedaan door dit leed. Jarenlang was Vivian een stralende persoonlijkheid in diverse Venlose winkels. Dankzij die positieve vibe was ze bij veel mensen (klanten, ondernemers en binnenstadbewoners) bijzonder geliefd. Haar overlijden raakte iedereen dan ook vol in het hart en zorgden voor een dagenlange stroom aan verdrietige reacties op Facebook. ‘Je opgewekte karakter en guitige lach. Wat heb ik altijd een lol met je gehad. Ik zal je nooit vergeten. Je had iets aanstekelijks.’ ‘Wat ga ik jouw spontaniteit en vrolijkheid missen.’ ‘Je was voor mij altijd zo’n spontane, lieve en vrolijke vrouw. Wat heb ik veel van je geleerd. Je was een collega die een speciaal plekje had gekregen in mijn hart.’ ‘Je lach zal iedereen bijblijven. Wat zul je gemist worden.’ ‘Viv, de mooiste engel. Hart van goud. Ga je missen.’ ‘Wat onwerkelijk. In mijn herinnering een mooie, sterke, lieve en vrolijke vrouw.’ ‘Altijd vrolijke Viv, ik schrik me rot. Geen woorden voor.’ ‘Je was een lieve, vrolijke en supertoffe collega en een trotse mama.’ ‘Wat was je trots op je meiden.’

Prachtig afscheid
Volgens de initiatiefnemers van deze doneeractie is het belangrijk om te zorgen dat Semmy en Faye samen met hun familie, liefste vrienden en vriendinnen het goed hebben in de toekomst. “Allereerst moest dit intense verdriet een plekje krijgen door middel van een prachtig afscheid. Dat verdiende Vivian. Binnenkort willen we de meiden een hart onder de riem steken en het bedrag dat met deze crowdfundactie is opgehaald, overhandigen. Ondanks de pijn en verdriet die ze met zich meedragen. Dat is het minste wat we met z’n allen voor Semmy en Faye kunnen doen.”

Inmiddels hebben veel mensen al een bijdrage gestort op het rekeningnummer van de doneeractie. Deze loopt nog door tot het einde van de maand en meer donaties, ook van bedrijven, blijven welkom. Door op deze link te klikken, is het mogelijk geld voor Semmy en Faye te doneren.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad