Extra service: elektrische tuktuk voor Venlose binnenstad

14 december 2020

Een elektrische tuktuk gaat vanaf begin volgend jaar bezoekers door de winkelstraten van de Venlose binnenstad verplaatsen. Het voertuig wordt daarmee een aanvulling op het bestaande personenvervoer dat vaak slechts tot de randen van het centrum komt.
Tekst: Redactie VenloVanbinnen | Beeld: Venlo Partners
Het idee voor de tuktuk is ontstaan vanuit het gegeven dat bezoekers van de binnenstad steeds ouder worden. Inititatiefnemer Theo Custers: “De tuktuk is voor het centrumgebied een heel prettig vervoersmiddel. Je kunt overal gemakkelijk komen en omdat het voertuig elektrisch is, is er geen vervelende uitstoot of herrie. Ik ben ervan overtuigd dat ik hiermee in een behoefte voorzie van met name ouderen en mindervaliden die ook graag in de stad hun boodschappen doen of willen afspreken, maar die de afstanden soms wat te groot vinden. Ik kan ze overal oppikken en neem ook de boodschappen voor ze mee.”
Rustig opstarten
Custers ziet het zelf ook echt als een pilot. “Ik wil in januari rustig opstarten en zo voor mezelf en voor de binnenstad uitvinden wat werkt en wat niet. Misschien kan ik ook wel een bijdrage leveren aan bevoorrading in de binnenstad. Eigenlijk ben ik in heel groot Venlo inzetbaar; ik sta overal voor open.”
Coronaproof
De tuktuk is vanaf 7 januari wekelijks van donderdag tot en met zondag in de binnenstad te vinden. Het voertuig is volledig coronaproof ingericht en geschikt voor alle weerstypen. De pilot van ‘Tuk Tuk Theo’ wordt na twee jaar geëvalueerd.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad