Floor Billekens biedt met @Six puur maatwerk: ‘Wij verbinden, faciliteren en organiseren’

29 juni 2021

Venlo is weer een nieuwe bijzondere locatie rijker: @Six. Een concept ontwikkelt door Floor Billekens. Zij maakt het mogelijk dat gasten zelf hun eigen evenement, bijeenkomst of zakelijke meeting kunnen organiseren.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Petra Lenssen & Puck Peters

Bij @Six staat niets vast, maar bepalen de gasten zelf van welke faciliteiten ze gebruik willen maken. Van Wifi-verbinding en mogelijkheid tot netwerken voor de éénpitter tot bijzondere locatie voor bruiloften, productpresentaties, exclusieve diners met een eigen kok of als showroom voor grotere groepen. “Wij verbinden, facilitairen en organiseren. Voor de rest vullen de gasten het evenement of de bijeenkomst volledig zelf in,” aldus Floor. “Het is puur maatwerk wat wij bieden.”

Floor Billekens

Nieuw concept
@Six is gevestigd op de Picardie, in het voormalig onderkomen van het Portugese restaurant Boca. In hartje stad dus, recht tegenover bioscoop City Cinema. Hoe is dit idee tot stand gekomen? “Op de locatie waar ik zes jaar geleden met Floor Models begon, groeiden we uit ons jasje. Door alle coronabeperkingen lag het werk grotendeels stil. Dat gaf mij de mogelijkheid om rustig een nieuwe locatie te zoeken. Toen dit pand vrij kwam, zag ik direct heel veel mogelijkheden. Zowel voor het team van Floor Models, maar ook om aan een nieuw concept te werken. Ik hou van nieuwe uitdagingen en die vond ik hier in dit pand. Venlo kent een rijke diversiteit op het gebied van horeca, maar het plan dat ik voor ogen had, bestond nog niet. Met @Six brengen we iets nieuws. Een nieuw en vooral ander concept dat een prima aanvulling is op het aanbod dat de stad al kent.”

Vergunningen
Toen Floor in 2020 besloot voor dit pand te kiezen, begon ze met de uitwerking van het nieuwe concept. Daarbij merkte zij al snel dat ze sterk afhankelijk was van het verkrijgen van de juiste vergunningen. “Het ging om creatief nadenken waarbij het doel was om diverse soorten gasten te kunnen ontvangen. Goede kennis van de diverse vergunningen die de gemeente afgeeft met daarbij alle mogelijkheden en beperkingen was belangrijk. Uiteindelijk zijn we erin geslaagd om het concept neer te zetten dat wij voor ogen hadden.” Twee weken geleden was er plotseling een telefoontje van een BOA: ‘We komen dadelijk even de boel inspecteren.’ En inderdaad een half uur later stonden ze voor de deur. “Zij hebben alles goedgekeurd en vanaf dat moment wist ik: Yes! We zijn nu officieel open!”

Verbinden
Wat maakt @Six uniek en anders? Wie het inmiddels gerenoveerde pand betreedt en met Floor in gesprek gaat, zal snel overtuigd zijn van de mogelijkheden. “Diverse mensen kwamen al tijdens de verbouwing een kijkje nemen. Een aantal heeft laten weten dat ze hier hun event of bijeenkomst gaan organiseren. Zowel privé als zakelijk. Zo heeft hier inmiddels een diner plaatsgevonden, een vrijgezellenavond en meer. Tevens volgen er nog pop-up avonden waarbij winkels of bedrijven een presentatie organiseren. Veel belangstellenden voelen hier de kansen om te verbinden. Het samenbrengen van diverse partijen zorgt voor mogelijkheden om te netwerken waardoor nieuwe kansen ontstaan. Een win-win situatie dus.”

Maatwerk
Floor en haar team willen vooral maatwerk aan alle gasten leveren. Inmiddels weet ze dat iedere aanvraag anders is en zo zullen deze ook op passende wijze behandeld worden. “Ik beschik over een creatief team, maar de gasten kunnen het ook zelf helemaal invullen. Wij bepalen niet de agenda van @Six. Dat doen we samen met iedereen die hier iets wil organiseren of van de locatie gebruik wil maken. Wij zijn er voor alle doelgroepen. Een avondje teambuilding, een werkplek voor onder andere zzp’ers een afsluitende borrel met hapje na een stadswandeling, themafeesten, een kookavond met vrienden, productpresentaties, een zakelijke bespreking, een lezing, et cetera. Eigenlijk is het niet samen te vatten en er is geen vast prijskaartje. Dit pand heeft meerdere etages, inclusief de benedenverdieping met volledig ingebouwde keuken, maar ook een dakterras. Binnen deze setting mogen de gasten het zelf naar wens invullen. En als men van onze connecties gebruik wil maken, dan is dat vanzelfsprekend ook mogelijk.”

Nieuwe ideeën
Veel partijen hebben inmiddels met interesse het pand bekeken en de opties besproken. Dat zorgt voor een wisselwerking waarbij het team van Floor Models ook weer nieuwe inspiratie krijgt. “Telkens ontstaan door het enthousiasme van andere mensen weer nieuwe ideeën. Het zou bijvoorbeeld te gek zijn als hier een keer een soort van open podium voor jonge getalenteerde muzikanten georganiseerd kan worden of een bijzondere fotoshoot. Er is zoveel mogelijk. Wij hopen vooral dat iedereen zich hier thuis voelt.”

@Six is volgens Floor Billekens dus een huiskamer voor Venlo en omgeving waar het team van Floor Models ook zelf informele events, bijvoorbeeld een vrijdagmiddagborrel, gaat organiseren. Met bijzondere wijnen en bieren plus een smakelijk samengestelde borrelplank. “Dit moet een ontmoetingsplek worden voor iedereen. Wij willen personen en partijen verbinden zodat het behalve een leuke avond of middag ook op zakelijk gebied een meerwaarde heeft. Het is voor ons belangrijk om te weten waar de behoeftes van de gasten liggen. Daarom is iedereen van harte welkom om te kijken en nader kennis te maken. Kortom: Let’s Meet @Six!”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad