Goodie bag in plaats van modeshow

7 mei 2020

Ondernemers in de Venlose Jodenstraat zijn in het afgelopen jaar nauwer gaan samenwerken. Dat zou de komende maanden onder meer tot uiting komen in enkele evenementen. Te beginnen met een modeshow dit voorjaar. Door de coronavirus wordt dat nu een goodie bag met onder meer een horecabon.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: VenloVanbinnen

De Venlose Jodenstraat is een binnenstadstraat met nog allemaal kleine zelfstandigen. Het is een mix van detailhandel en horeca. Woordvoerder Ben van Aken: “Die hebben deels verschillende belangen, maar kunnen elkaar natuurlijk ook versterken. Naar dat laatste zijn we de afgelopen periode nadrukkelijk op zoek gegaan, net als naar het versterken van de algemene onderlinge samenwerking.”

Mysterie guest
Dat traject kreeg een impuls door de vorig jaar gehouden wedstrijd ‘Meest gastvrije winkelstraat’, maakt Van Aken duidelijk. Hij vertelt dat ze in die periode werden bezocht door een mysterie guest, Marianne Driessen-Cazant, die een eigen adviesbureau voor de retail runt. “Ik ken Marianne van vroeger en heb voorgesteld om haar in te schakelen als adviseur. Met als doel de promotie, visualisatie en samenwerking van en in onze straat te optimaliseren.”

Modeshow
Dat leidde tot een aantal bijeenkomsten waarbij over kleinere zaken als openingstijden werd gesproken, maar eveneens over het organiseren van evenementen. Al snel werd besloten het Halloween-evenement dat afgelopen najaar voor het eerst werd georganiseerd te laten terugkeren. Als tweede evenement stond voor dit voorjaar een modeshow op het programma, waarbij de diverse horecazaken hapjes en drankjes zouden serveren. Het coronavirus gooide echter roet in het eten.

Gratis horecategoedbon
Dus werd er een alternatief bedacht, maakt Van Aken duidelijk. “Je kunt nu natuurlijk geen evenement met veel mensen organiseren. Dus hebben we de goodie bag bedacht. Met daarin een tegoedbon die bij een van de winkels in de Jodenstraat kan worden ingeleverd, een aantal aardigheidjes van diverse winkels en daarnaast een additionele, gratis horecategoedbon. Die kan worden ingeleverd bij een van de horecazaken in de straat.” De goodie bag, zegt hij, kan via de facebook-pagina van de Jodenstraat worden besteld en wordt vervolgens thuis thuisbezorgd. Volgens Van Aken is het initiatief een prima manier om het contact met bestaande klanten te onderhouden en potentiele klanten te stimuleren in de Jodenstraat te winkelen.”

Lastig vergaderen
Over een tijdje, zegt hij, wordt de actie met de goodie bag geëvalueerd. Over een nieuw initiatief is nog niet gesproken. “Het is lastig vergaderen nu en de winkeliers en horecamensen zijn nu vooral bezig met zich door de coronacrisis te knokken. We gaan hier echter zeker een vervolg aan geven, maar in welke vorm is afhankelijk van de omstandigheden.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad