Hoera! Eén jaar VenloVanbinnen!

6 november 2020

Hoera! VenloVanbinnen bestaat vandaag precies 1 jaar. Op 6 november 2019 ging na maanden van voorbereiding de knop om en kreeg de kern Venlo een nieuwe website vol met actualiteiten en achtergrondverhalen. De social media campagne met filmpjes en het rode logo was geslaagd en had de nieuwsgierigheid van de Venlonaar geprikkeld.

Tekst: VenloVanbinnen | Beeld: Leon Vrijdag

In die afgelopen 12 maanden zijn 579 artikelen gepubliceerd. Artikelen verspreid over verschillende thema’s: kunst & cultuur, politiek, onderwijs, winkelstad, columns, sport, economie en historie. We zijn gegroeid in dat jaar. Plannen werden gemaakt, maar een aantal zaken lopen altijd anders dan vooraf gedacht en bedacht. Want vanzelfsprekend heeft corona ons ook bezig gehouden. Vooral als nieuwsitem, maar ook bij voorbereidingen en het maken van plannen. Het virus heeft helaas nog steeds veel impact op ons allemaal. De grootste verrassing voor onszelf was, dat de website binnen een jaar al een ‘zusje’ kreeg in de vorm van een geprint magazine: VenloVanbinnenstad. Eind juli presenteerden wethouder Erwin Boom en voorzitter van Venlostad.com Erik Manders de eerste editie. De tweede uitgave verschijnt later deze maand.

Dat veel belangrijke organisaties, personen en bedrijven de website vanaf het begin als serieus medium zagen, gaf ons het vertrouwen dat we op de juiste weg zijn. En eigenlijk zijn bijna alle reacties in de afgelopen twaalf maanden positief geweest. Echter, er valt ook nog veel terrein te winnen. De wereld houdt niet op bij social media. Veel mensen zijn nog niet bekend met VenloVanbinnen en wij gaan er komend jaar weer alles aan doen om meer aandacht te genereren. In de afgelopen weken was de frequentie van de artikelen iets lager dan gebruikelijk. Dat had te maken met de voorbereidingen voor het tweede magazine, maar ook met de gebruikelijke najaarsdrukte bij onze betaalde opdrachtgevers. Want er moet vanzelfsprekend geld verdiend worden om met een medium als VenloVanbinnen actief te blijven. De frequentie van twee artikelen per dag zal spoedig weer terugkeren.

Artikelen zoals gezegd over uiteenlopende Venlose zaken. Venlose verhalen. De ene keer inspelend op de actualiteit, de andere keer wat meer vanuit de achtergrond. Precies zoals we het voor ogen hadden toen we begonnen. Omdat er over Venlo volop te vertellen valt. Ook in de toekomst.

Tenslotte nog een woord van dank aan onze partners, lezers en natuurlijk het team van VenloVanbinnen. Zonder hun zouden wij deze website niet kunnen maken. Op naar het tweede jaar. Cheers!

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad