Inzamelactie speelgoed: “Niet voor alle kinderen cadeaus in december vanzelfsprekend”

19 november 2020

PvdA Venlo organiseert zaterdag 21 november een speelgoedinzamelactie van 12.00 tot 15.00 uur op hun locatie aan de Straelseweg in Venlo. Zodat ook kinderen uit minder bedeelde gezinnen met Sinterklaas of kerst een cadeau kunnen verwachten.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: PvdA Venlo

December nadert. De feestmaand, een periode vol gezelligheid en cadeaus. Waar Sinterklaas heel lang als de ultieme gulle gever in december werd gezien, daar heeft zijn concullega de kerstman de afgelopen jaren een flinke inhaalslag gemaakt. Steeds vaker liggen er pakjes onder de kerstboom.

Minder uitbundig
Er zijn helaas ook nog gezinnen waar de twee feesten minder uitbundig kunnen worden gevierd en pakjes niet vanzelfsprekend zijn. Omdat de financiële situatie het niet toelaat. Om ervoor te zorgen dat ook de kinderen in die gezinnen een cadeau krijgen, zamelt Pvda Venlo zaterdag dus speelgoed in.

Winterkleding
“Dat doen we voor het eerst”, geeft coördinator Nancy Peppelenbos aan. “Wel zamelden we de afgelopen jaren voor de Kledingbank kinderwinterjassen in. Daar wilden we dit jaar speelgoed aan toevoegen. Omdat we hoorden dat er momenteel een grote actie in heel Noord-Limburg loopt om winterkleding in te zamelen, hebben wij besloten ons op speelgoed te richten.”

Ongebruikt
Peppelenbos weet dat er in veel huizen vaak heel wat ongebruikt speelgoed ligt. “Zonde, bovendien krijgen veel kinderen er komende maand weer nieuw speelgoed bij.” Met dat ongebruikte speelgoed, zegt ze, kunnen kinderen uit gezinnen die het niet zo breed hebben blij worden gemaakt. “We vragen de mensen wel dat alles wat ze aanleveren schoon en compleet is, anders hebben andere kinderen er niets aan.”

Sôkkertante
Het merendeel van het ingezamelde speelgoed zal volgens Peppelenbos naar Stichting Sôkkertante gaan, de speelgoedbank voor de regio Venlo die al zo’n 7 jaar ervoor zorgt dat ook minder bedeelde kinderen speelgoed krijgen. Hebben ze ook nog andere doelen voor ogen? “Er zijn wat suggesties, maar we wachten eerst af wat er zaterdag binnenkomt voordat we er een concrete beslissing over nemen.”

Het speelgoed kan op zaterdag 21 november van 12.00 uur tot 15.00 uur worden ingeleverd bij het PvdA  Huis, Straelseweg 162 in Venlo. Ook in Arcen kan speelgoed ingeleverd worden op het adres Maasstraat 28. Wie niet in de gelegenheid is om die dag speelgoed te brengen kan contact opnemen met Nancy Peppelenbos, 06 41 85 21 21.  

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad