Klup77: Vastelaovend in de hoeskamer van Venlo

21 februari 2020 | Leestijd: 3 minuten

Het is een ongekende succesformule. In amper een jaar tijd is Klup77 door Venlonaren van alle leeftijden en van alle rangen en standen omarmd. Een mengelmoes van bezoekers die ook de komende Vastelaovesdagen weer welkom is bij het team dat decennialang de drijvende kracht was achter ‘t Ald Weishoès.

Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Leon Vrijdag

Jack Stroeken loopt trots door de ruimtes van Klup77. “Het hele jaar door kunnen allerlei verenigingen, groepen en individuen hier terecht. Onze zaak wordt gebruikt voor een popquiz, als repetitieruimte van diverse muziekgezelschappen, dartverenigingen hebben hier hun vaste avond en de ruimtes dienen zelfs als collegezaal voor een aantal lessen van de HAS Hogeschool.” Dan begint Stroeken te lachen. “Afgelopen voorjaar speelde hier een Red Hot Chili Peppers coverband in het café en in het zaaltje zaten tientallen mensen naar de finale van het Eurovisie Songfestival te kijken. Die enorme diversiteit, daar word ik nu echt vrolijk van.”

Vier verschillende ruimtes
Stroeken omschrijft daarmee treffend de kracht van het complex. Ook met Vastelaovend kunnen bezoekers gebruik maken van vier verschillende ruimtes. Het café, het zaaltje, het restaurant plus het overdekte buitenterras. ”Iedereen voelt zich hier thuis en welkom.” Stroeken draait zich om en wijst: “Kijk daar, een kinderhoek met speelgoed en kleurplaten. In welke Venlose kroeg vind je dat nog? Al tijdens de Vastelaovend van afgelopen jaar merkten wij dat het publiek Klup77 echt als de opvolger van ‘t Ald Weishoès beschouwden. De blage veilig kraose in ut zaelke. Pap en mam ondertussen in het café of buiten op het terras. Natuurlijk zijn er voldoende mogelijkheden om even te zitten. Effe van de bein aaf. In ons eigen restaurant presenteren we een kleine menukaart. Mensen hoeven dus niet weg om ergens te eten. Ze kunnen hier snel friet met frikandel eten, maar ook andere gerechten zoals een saté. Alle Venlonaren voelen zich hier oprecht thuis. Het heeft een huiskamergevoel. Door die mengelmoes kunnen we zeggen: Beej Klup77 is het Vastelaovend veur idderein.”

Vertrouwen
Een mengelmoes die ontstond in ‘t Weishoès, maar van meet af aan ook hier op de nieuwe locatie duidelijk aanwezig is. In een jaar tijd heeft Klup77 dus een belangrijke positie in het Venlose uitgaansleven veroverd. Het verplichte vertrek uit het historische Weishoès doet nog steeds pijn, maar de mooie momenten en vele positieve reacties van het afgelopen jaar werken als perfecte heelmeester. “We kregen direct het vertrouwen van twaalf verenigingen die in ons concept en in het team geloofden. En al die verschillende groepen respecteren elkaar. Het is geven en nemen. Dat is kenmerkend voor Klup77. Met Vastelaovend, maar ook de rest van het jaar. Tevens bieden wij Joekskapellen de mogelijkheid om ook tijdens de Vastelaovend hier veilig hun instrumenten op te bergen. En als ze iets extra nodig hebben bij een spontaan optreden, bijvoorbeeld een microfoon, dan hebben wij dat ook in huis.”

Wat mogen bezoekers van Klup77 met Vastelaovend verwachten?

Vrijdag 21-2: Joekskapellen Och Nae Toch en Neet um aan te Huure.
Zaterdag 22-2: Greun Graas
Zondag 23-2 De Drekskaters
Maandag 24-2 De Drekskaters
Dinsdag 25-2 Brunch (Hele dag)

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Goed nieuws?

Kulinaire: Goed nieuws?

Een beetje vreemde kop boven deze column wellicht, in een tijd dat goed nieuws schaars is. Maar net zoals ik zijn er ongetwijfeld een hoop andere mensen wel eens aan toe, aan goed nieuws. Maar waar moet je dan aan denken als je het over goed nieuws hebt. Dan zul je...