Komende donderdag en vrijdag extra koopavonden Venlose binnenstad

30 november 2020

Donderdag 3 december en vrijdag 4 december zijn er tot 20.00 uur voor de spreiding van het winkelend publiek extra koopavonden in het Venlose winkelcentrum. Al kunnen de winkelstraten de aanloop van consumenten momenteel goed aan, betogen Marcel Tabbers van Venlo Partners en Erik Manders van Venlostad.com.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld : Petra Lenssen

Wie afgelopen weekend het nieuws enigszins volgde, kon er niet omheen. Op diverse plekken in het land liep veel te veel winkelend publiek rond en was het onverantwoord druk. Zo druk dat winkels eerder moesten sluiten er meer dan eens werd opgeroepen niet meer te komen winkelen.

Doordeweeks
In de Venlose binnenstad was dat echter niet het geval. Volgens Erik Manders was het gezellig druk: “Ik ben een paar keer door het centrum gelopen en was blij te zien dat er goed werd ingekocht voor de feestdagen.” Marcel Tabbers vult aan: “Bezoekers van de stad hielden zich goed aan de regels en de veiligheid kwam nergens in het geding.” Om de gezelligheid te waarborgen moedigt het tweetal het winkelend publiek aan hun aankopen zoveel mogelijk doordeweeks te doen.

Ook online
Om voor nog wat meer spreiding te zorgen is er zowel aanstaande donderdag als vrijdag een koopavond tot 20.00 uur. Erik Manders: “Zeker nu is het belangrijk dat consumenten zoveel mogelijk lokaal hun inkopen doen. De Venlose ondernemers hebben al veel te lijden gehad onder dit vreselijke virus. Als we de binnenstad op peil willen houden, moet de Venlonaar zoveel mogelijk lokaal shoppen.” Voor mensen die toch niet de stad in willen is lokaal online shoppen ook een optie, merkt Marcel Tabbers op. “Die bestelling wordt dan netjes thuisbezorgd. De Venlose ondernemers doen er alles aan om hun klanten te helpen.”

Aantrekkelijk
De vraag is wel of het winkelend publiek op die koopavonden zit te wachten. Afgelopen jaren waren voor de feestdagen slechts enkele winkels na 18.00 uur open en sinds het begin van de coronacrisis houden steeds meer winkeliers tijdens de koopavond de deur dicht. Erik Manders: “Dat moeten we dus creatief aanpakken. Het begint met de winkeliers zelf, die moeten natuurlijk wel zo veel mogelijk open zijn. Nee, we verwachten niet dat het té druk wordt, al blijven we dat goed monitoren. Maar afgelopen weekend hebben we kunnen zien dat het beheersbaar is en dat het gewoon gezellig druk was.” Manders en Tabbers geven tot slot aan dat ook voorafgaand aan Kerstmis er twee extra koopavonden gepland staan.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad