Kulinaire: Druk?

10 januari 2020

De feestdagen liggen inmiddels alweer achter ons en ja…het was weer erg druk. Nou vielen de feestdagen dit jaar voor ons ook nog eens in ons ‘weekend’ waardoor er weinig momenten van rust waren. We hebben het echter goed doorstaan; gezellige avonden maken veel goed.

Tekst: Pieter Steenkist (Brasserie Sur Place) | Beeld: Leon Vrijdag

Het was sowieso weer ontzettend druk in de Venlose horeca afgelopen weken. Het lijkt wel of iedereen in de laatste maand van het jaar nog even een vorkje wil gaan prikken. Begrijpelijk. December is feestmaand, de stad is sfeervol verlicht; je wordt als het ware uitgenodigd buiten de deur te gaan eten.

Maar zoals gezegd, december is voorbij en dat brengt me bij het nieuwe jaar. En bij de vraag: blijft het druk of wordt het toch iets rustiger? Dat zullen we de komende periode gaan merken. Waar het in elk geval niet rustiger in wordt is de uitbreiding van het aantal horecazaken in Venlo. Het lijkt wel of er in ieder leegstaand pand een horecabedrijf gevestigd wordt.

Nu vind ik dat er niets mis is met een breed en divers horeca-aanbod, maar mijn inziens loopt de komst van steeds weer nieuwe horecazaken naar Venlo nu wel een beetje uit de hand. Want we zijn natuurlijk geen miljoenenstad en iedere ondernemer wil natuurlijk wel dat zijn of haar stoeltjes bezet zijn. Dat wordt, als het zo doorgaat, steeds lastiger. Natuurlijk, Venlo is in de loop der jaren veranderd, trekt meer bezoekers en mensen gaan tegenwoordig vaker uit eten dan pakweg 15, 20 jaar geleden. Er is echter een grens aan de groei.

Maar goed, we zullen het maar zien als een uitdaging. Gewoon nog wat beter ons best doen om het gast naar de zin te maken. Dat betekent lekkere en bijzondere gerechten klaarmaken in de keuken. Gerechten die vervolgens door het bedienend personeel aan de gasten wordt voorgezet. En daar wringt de schoen eveneens. Want dat personeel moet wel te vinden zijn. Ook door al die nieuwe horecazaken. Misschien nog wel een grotere uitdaging, gezien de huidige personeelskrapte in de horeca. Succes!

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad