Kunst in de Klaasstraat

12 november 2019

In november speelt kunst een belangrijke rol in de Venlose Klaasstraat. In de etalages zijn tot en met 24 november kunstwerken te zien gemaakt door kunstenaars van ‘Oet de Verf’ in Panningen, een kunstatelier waar mensen met een beperking schilderen en keramische producten maken.

Tekst en beeld: redactie VenloVanbinnen

Het evenement is opgezet in het kader van het project ‘meest gastvrije winkelstraat’ van Venlo. Dat er een samenwerking aan de basis ligt, is niet zo vreemd, zegt woordvoerster Christine Küppers, want de Klaasstraat-winkeliers zoeken vaak de samenwerking, geeft ze aan.

“Wij vinden kruisbestuiven, samenwerken, en actief in de samenleving meedoen heel belangrijk. Een open, gastvrije houding naar onze klanten toe hoort daar bij. Wij denken dat we met deze expositie de bezoekers van de Klaasstraat een extra cadeautje geven.” Ze legt uit dat de winkeliers in de Klaasstraat al veel onderling samenwerken. De samenwerking zoeken doet ‘Oet de Verf’ ook frequent, merkt Küppers op. “Het is dus niet zo vreemd dat we bij elkaar zijn uitgekomen.”

De diverse kunstenaars hebben zich bij het maken van hun kunstwerken laten inspireren door de verschillende winkels. Hun werk en de winkels, vinden ze, passen bij elkaar. Op 21 november zijn alle kunstenaars zelf aanwezig bij de expositie. De kunstwerken zijn op locatie te koop. Meer informatie hierover is te krijgen in de winkels van de Klaasstraat.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad