Kunstvenster Museum van Bommel van Dam zichtbaar

2 maart 2021

Lange tijd was het ingepakt, het kunstvenster dat als een van de eyecatchers van het nieuwe museum van Bommel van Dam gaat fungeren. Maar nu is de verpakking er vanaf en wordt de steiger afgebroken waardoor het kunstvenster steeds beter zichtbaar wordt vanaf de straat

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Museum van Bommel van Dam

Het kunstvenster in het dak is samen met de nieuwe parkentree-gevel het meest opvallende element van museum van Bommel van Dam. Wie goed kijkt zal zien dat het ontwerp is geïnspireerd op de vorm van enveloppen; een knipoog naar het oude postkantoor dat veel Venlonaren zich nog goed herinneren. Dat Rijksmonumentale voormalige postkantoor wordt momenteel verbouwd tot museum. Het krijgt een laagdrempelig karakter en zal ook deels zonder entreekaartje kunnen worden bezocht.

Publieke ruimte
Vanuit de entree aan de parkzijde komt er een routing door het gebouw richting het kunstvenster.Voor die route wordt gebruik gemaakt van een van de monumentale trappenhuizen. De route eindigt in de kap van het dak – voorheen opslagruimte – waar eveneens een publieke ruimte komt met de mogelijkheid een aparte tentoonstelling te organiseren of een artist in residence aan het werk te zien. Vanaf hier kunnen bezoekers via het kunstvenster ook een blik op de stad werpen.

Later deze maand volgt een officieel onthullingsmoment van het Kunstvenster, dat via een livestream voor iedereen te volgen is. Ook roept het museum alle inwoners van Venlo op om na te denken over een geschikte naam voor het venster dat uitkijkt over de Venlose binnenstad. De beste inzendingen (in te sturen via info@vanbommelvandam.nl) worden bekend gemaakt tijdens die livestream.


Detail buitenzijde kunstvenster

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad