Ladies’ Circle Venlo zamelt ruim 8000 euro in voor Wensambulance

26 oktober 2020

Met de verkoop van hun Venlo servies heeft Ladies’ Circle Venlo 8.319 euro ingezameld. Dat geld gaat naar Wensambulance Limburg dat het bedrag onder meer zal investeren in een nieuw systeem voor de strandbrancard.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Ladies’ Circle Venlo

Bij Ladies’ Circle Venlo stonden het afgelopen jaar de waarden ‘service’ en ‘lokaal’ centraal. Die twee begrippen leidden onder meer tot het idee om een eigen servies op de markt te brengen. Dat werd uiteindelijk het Venlo servies, voorzien van de skyline van Venlo.

Nieuwe items
Een servies dat periodiek regelmatig wordt uitgebreid met nieuwe items. Het wordt onder andere verkocht via de webshop op de eigen website, vertelt voorzitter Melanie van Norden. “We hebben onlangs weer een voorraad ontvangen van de nieuwste items; een eierdopje en een kop en schotel. De mok, het kommetje en het bord waren in no time uitverkocht. We zijn heel trots op dit resultaat. In december 2019 hadden we een eigen pop-upstore in de binnenstad van Venlo. Heel erg tof om je klanten te ontvangen in je eigen ‘Ladies’ Circle store’.

Strandbrancard
De opbrengst van de verkoop van het eigen servies is nu gedoneerd aan de Stichting Wensambulance Limburg. Het gaat om en bedrag van  8.319,93 euro. Stichting Wensambulance Limburg, dat wensritten vervult voor volwassenen en kinderen die ernstig ziek, bedlegerig of terminaal zijn, geeft aan heel blij te zijn met de donatie. Voorzitter Huub Gubbels: “Een prachtig bedrag. We gaan het gebruiken voor de aanschaf van een nieuw systeem voor de strandbrancard. Hierdoor kunnen wensvragers veiliger worden vervoerd over het strand tot aan de waterkant. Daarnaast blijf er nog een mooi bedrag over dat we gebruiken voor de wensritten.”

Blijvende herinnering
Het is de intentie van Ladies’ Circle Venlo om elk jaar een nieuw goed doel te koppelen aan de serviesactie. Als eerste goed doel werd gekozen voor Stichting Wensambulance Limburg door een aangrijpend verhaal van lady Ilse Coppers: “De vader van mijn schoonzusje werd ernstig ziek en in een kort tijdsbestek ging hij snel achteruit. Hij stond nog midden in het leven en wilde nu het einde zo snel naderde nog graag afscheid nemen van zijn dorp en alle bekenden om hem heen. Door deze wens kwam de familie in contact met de Wensambulance. We zijn achteraf zo blij dat we dit nog voor hem hebben kunnen doen. Een blijvende herinnering voor ons allemaal.”

Ladies’ Circle Venlo hoopt de komende jaren het servies verder uit te breiden en nog meer goede doelen te steunen. “Ook voor 2020 is dat zeker onze intentie’, stelt Melanie van Norden. Het nieuwe doel voor de komende periode wordt binnenkort bekend gemaakt.

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad