Mad Pianos vestigt zich in Venlo: internationaal concept met allure

2 oktober 2020

Dertien jaar lang maakte Djino Snijtsheuvel deel uit van Crazy Pianos in Scheveningen. Dat concept zet hij voort met Mad Pianos. In eerste instantie afgelopen jaren de wereld rondreizend als band, maar nu ook fysiek, met het eerste Mad Pianos-restaurant/pianobar. “Ons eigen stekje en dat op de Parade in Venlo, dat voelt toch als thuiskomen.”

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: VenloVanbinnen

Laat de naam Snijtsheuvel vallen en in de Venlose muziekwereld – en ook erbuiten – weten de meeste mensen wel waar het over gaat. De familie Snijtsheuvel runt al jaren een eigen muziekschool, inclusief boekingskantoor en opnamestudio. Broer Geronimo componeert voor en speelt samen met grote namen uit de dancescene, maar bij Djino was het geen vanzelfsprekendheid dat hij net als broer en vader Tino professioneel pianist zou worden. “Klopt, ik heb het piano spelen met de paplepel ingegoten gekregen, al was mijn eerste instrument een saxofoon. Maar er mijn geld mee verdienen was aanvankelijk niet de bedoeling. Ik heb dan ook nooit een conservatorium van binnen gezien.”

Boyband met Boris
Wat hij deed was bedrijfskunde studeren in Rotterdam. Wel bleef hij muziek maken. “Dat is en blijft mijn passie. Maar ik hoefde er niet per se geld mee te verdienen. Al heb ik, toen ik op mijn 19e samen met Boris als boyband een platencontract kreeg aangeboden, wel even getwijfeld of ik mijn studie zou afmaken. Dat heb ik uiteindelijk gedaan.” Maar in het bedrijfsleven miste hij iets. “Echte toegevoegde waarde bieden, dat vind ik belangrijk. Iets doen wat alleen jij kunt en niet als jij het niet doet iemand anders het morgen doet.” Dus ging de focus weer richting muziek. Zeker toen in 2004 de muziekschool werd geopend. “Nee, ik gaf geen les, maar regelde en regel de financiële zaken. Wel had ik toen al het idee iets in de horeca te gaan doen, een pianobar of iets dergelijks.”

Originele concept voortzetten
Het werd echter Crazy Pianos in Scheveningen. Djino kijkt er met veel plezier op terug. “Ik werd uitgenodigd om er een keer te komen kijken, ging achter een piano zitten en speelde een nummer. Kon meteen beginnen.” Hij heeft er veel geleerd. “Hoe je mensen moet entertainen. Het is meer dan muziek, meer dan eten en drinken, het is sfeer, een beleving.” Toen de eigenaar van Crazy Pianos enkele jaren geleden de zaak ter overname aanbood was Djino nadrukkelijk in beeld. Uiteindelijk werd het iemand anders. “Die heeft allerlei dingen aangepast. Zijn goed recht, maar het was niet meer mijn ding. Vervolgens ben ik in gesprek gegaan met de oorspronkelijke eigenaar met de vraag of ik zijn originele concept kon voortzetten.”

Zelf
Het was de start van Mad Pianos. Dat inmiddels een internationaal succes is. “We hebben bijvoorbeeld in Servië drie jaar op rij op het Exit Festival gespeeld, daar komen 300.000 bezoekers. Daarnaast hebben we vorig jaar nog Dubai gedaan, Turkije, Val Thorens, Duitsland, Spanje, en dit jaar stond het oosten op de agenda: China en de Filipijnen, echt hele gave dingen, maar ja, corona hè. ” Toen was er opeens weer dat idee van 16 jaar geleden, van die pianobar maar dan met het Mad Pianos-concept: lekker eten en drinken met live muziek volgens het u-vraagt-wij-draaien-principe. De eerste pianobar werd vorig jaar september in Heerlen geopend, samen met een lokale ondernemer die voor het grootste deel de exploitatie doet. Djino: “Ik ben daar verantwoordelijk voor de uitvoering van het concept en de muzikale invulling, maar in Venlo gaan we echt alles zelf doen” Met ‘we’ bedoelt Djino zichzelf, zijn broer Lee-Roy en drummer Dave Detillon, die laatste is in de Venlose popscene geen onbekende. “We kennen elkaar door en door, treden al 14 jaar op samen en hebben in de loop der jaren de wereld afgereisd, dan bouw je een band op.”

Link naar muziek
Dus wordt er nu volop geklust in een pand aan de Parade. Waar over enkele weken de Venlose vestiging van Mad Pianos een feit is. Wat kunnen de mensen verwachten? “Sfeer, gezelligheid. We willen een nieuw aspect aan de Venlose horeca toevoegen. Natuurlijk zijn er muziekcafés, maar wij gaan het op onze manier doen. Zonder meer kwaliteit bieden. Zo wordt Volker Willems onze chef-kok. Die heeft al bij Valuas, Beluga en de Holtmühle gewerkt. Ja, de gerechten krijgen natuurlijk allemaal een link naar de muziek, zoals het voorgerecht met de naam Sweet Caroline. Voor de rest van de kaart moet je je straks maar laten verrassen.” Gasten kunnen van tevoren muzieknummers aanvragen. De lijst is heel uitgebreid, lacht Djino. “We hebben zo’n 5.000 nummers per pianist op het repertoire staan.”

Internationaal
Hoewel het moeilijke tijden zijn voor de horeca is hij overtuigd dat het concept zal aanslaan. “Het heeft zijn succes eigenlijk al bewezen. Verder gaat mijn broer Lee-Roy, die een heel specialistische militaire achtergrond heeft, alles in goede banen leiden. En natuurlijk putten we uit de kennis, ervaring en vooral connecties van de muziekschool. Zodat we met allerlei artiesten kunnen samenwerken en er bijzondere namen op het podium zullen staan. Bovendien richten we boven de zaak 6 short stay-kamers in, voor mensen die van verder weg komen.” En die zullen komen, weet Djino. “Vergeet niet, we hebben de afgelopen jaren veel rondgereisd, in Nederland en erbuiten. We hebben vanuit Den Haag, Amsterdam, Groningen en Maastricht al aanvragen. Het is een internationaal concept maar ik denk dat er alleen al in Venlo en omgeving voldoende mensen zijn die dit bijzondere concept zullen omarmen. Dus ja, we hebben er alle vertrouwen in.”

Voor meer informatie over de exacte openingsdatum van Mad Pianos en andere zaken is over een week de website beschikbaar: www.madpianosvenlo.nl.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad