Miriam Stiene gaat met 'Klein Duumpke' een nieuw avontuur aan

23 juni 2020 | Leestijd: 3 minuten

Een nieuwe zaak beginnen. Midden in de coronacrisis. Miriam Stiene volgde haar gevoel en durfde het aan om deze stap te zetten. Na zestien jaar in haar eigen schoonheidssalon gewerkt te hebben, is ze sinds 14 juni gestart met een speciaalzaak in kinderkleding op de Hoogstraat. De naam? Klein Duumpke. “Ik heb de afgelopen maanden echt wel slapeloze nachten gehad, maar nu overheerst de trots dat ik deze stap genomen heb.”
Tekst: Rob Buchholz | Beeld: Peter Janssen
Het was geen beslissing die de 51-jarige Miriam zomaar nam. Al anderhalf jaar lang had ze het gevoel toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Maar wat? De inspiratie om een winkel in kinderkleding te starten, kreeg ze eigenlijk van de klanten in haar voormalige schoonheidssalon. “Steeds vaker hoorde ik mensen zeggen dat er in de regio Venlo niet echt een speciaalzaak was met kinderkleding voor een betaalbare prijs.”
Sprong in het diepe
Miriam oriënteerde zich op internet naar de juiste merken en werd na verloop van tijd steeds enthousiaster. Eind 2019 begon het zoeken naar een geschikt pand in het centrum van Venlo. Nadat ze in februari van dit jaar te horen kreeg dat Miriam Goossen deze zomer wilde stoppen met haar damesmodezaak La Femme op de Hoogstraat kwam het traject in een stroomversnelling. “Vanaf het eerste gesprek met de huurbaas voelden we allebei een klik. Een probleem: we zaten midden in de coronacrisis. Mensen vroegen zich af: waar ga je aan beginnen? Ze verklaarden mij voor gek. Ik zag het zelf vooral als positief want die rustige periode gaf mij juist tijd om goed over deze beslissing na te denken. Je springt toch in het diepe. Maar mijn keuze was al snel definitief. Zestien jaar geleden stopte ik abrupt als assistent-filiaalmanager om mijn eigen schoonheidssalon te beginnen. Dat bleek een succesvol besluit. En nu dacht ik: misschien moet ik deze kans nu aangrijpen. Door de coronacrisis. En dat niet als een bedreiging zien. De wereld is veranderd. Mensen hebben behoefte aan speciaalzaken in eigen omgeving.”

 
Klein Duumpke
Omdat Miriam Goossen eerder dan verwacht met La Femme stopte, kreeg Miriam Stiene de sleutel al half mei overhandigd. In de periode daarvoor had ze al het besluit genomen met welke twee merken ze in haar winkel de kinderkleding wilde verkopen: Dirkje en J.Mirano. Kleding in maat 44 tot 176 en accessoires. “Ik wil dat iedereen de kans heeft hier te kopen. Het merk Dirkje kende ik nog van vroeger. J. Mirano heb ik via het internet ontdekt. Ze sluiten allebei precies aan bij de visie die ik met deze winkel voor ogen heb. Kwaliteit voor een betaalbare prijs.” Overigens die naam. Hoe heb je die verzonnen? Miriam begint te lachen. “Dat is inderdaad een bijzonder verhaal. Wij waren thuis met zeven kinderen en ik ben de jongste. Mijn vader noemde mij altijd Klein Duimpje. Dat vond ik wel passend voor deze zaak. Ik heb er alleen de Venlose vertaling aan gegeven.”

 
Positieve reacties
De eerste reacties zijn positief. Na een geslaagde open dag op 14 juni hoopt ze nu dat zoveel mogelijk klanten haar zaak ontdekken. “Ik zie mensen nog wel eens twijfelen. Volgens mij denken ze dat dit een dure winkel is, maar het is echt puur gericht op het middensegment. De komende maanden ga ik mij oriënteren en kijken welke kleding of stijlen de voorkeur hebben van de klanten. Dan kan ik in de toekomst nog beter en gerichter inkopen.” Miriam hoopt tevens dat over een paar maanden weer buitenactiviteiten mogelijk zijn. “Met collega ondernemers uit de straat hebben we al gesproken over een modeshow in het najaar of misschien activiteiten in aanloop naar Kerstmis. Het zou mooi zijn om mijzelf als startende ondernemer daarmee nog meer te kunnen presenteren. Mensen kunnen in ieder geval zes dagen in de week hier terecht, inclusief een koopavond. De kleding presenteer ik dagelijks op Facebook en Instagram. Mocht iemand een leuk artikel zien en geen kans hebben om naar de winkel te komen, dan ben ik altijd bereid om het na sluitingstijd even te brengen.”
Internet winkelen kan handig zijn, maar volgen Miriam is het veel leuker om lekker tussen de kleding te snuffelen, te voelen, te passen en een eerlijk advies te krijgen. “Ik heb bewust gekozen om van alle kledingstukken één stuk in te kopen. Zodat niet dadelijk heel veel kinderen in Venlo en omgeving hetzelfde dragen.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad