Mogelijk toch marktpartij voor parkeergarage Arsenaal

15 november 2019

Er is wellicht toch een marktpartij die interesse heeft in de ontwikkeling van een tijdelijke parkeergarage op het Arsenaalplein in Venlo. Dat is Aan de Stegge Twello. Het bedrijf ontwikkelt en bouwt eveneens de parkeergarage aan de Noord Buitensingel.

Tekst: Jac Buchholz | Beeld: VenloVanbinnen

In die hoedanigheid zit Aan de Stegge regelmatig met de gemeente Venlo om de tafel. Een woordvoerder laat weten dat ze echter niet bekend waren met de veranderde omstandigheden van het Arsenaalplein. “We zijn daar in de beginfase wel in beeld geweest. Toen ging het nog om een combinatie van functies, onder meer met wonen. Maar dat was voor ons niet interessant.” Dat is het nu wel, zegt hij. “We gaan bekijken of we, eventueel samen met Q-Park, met de gemeente kunnen meedenken over een oplossing. Een tijdelijke parkeergarage is voor ons geen probleem, dat doen we vaker.”

Morspoort in Leiden
Hij doelt daarmee onder meer op de tijdelijke parkeergarage Morspoort in Leiden. Die zou te koop staan. Informatie die Erik Manders ook ter ore is gekomen. De voorzitter van winkeliersplatform Venlostad.com geeft aan zowel verbaasd als enthousiast te zijn over het nieuws dat er wellicht toch een marktpartij in beeld is. “Wij hebben ontdekt dat zij ook de demonteerbare Morspoortgarage, met ongeveer 400 plekken – precies zoals wij voorstellen, in Leiden hebben gebouwd. Die hebben we in ons aan de gemeenteraad gepresenteerde parkeeranalyse nota bene als voorbeeld gebruikt. Als kers op de taart blijkt dat de gemeente Leiden eigenaar is van deze garage en dat deze te koop staat.”

Veel eerder
Volgens Manders kan zo’n demontabele parkeergarage in vijf maanden worden opgebouwd tegen lage initiële kosten en met een hoog rendement. “Wij denken dat zo’n nieuwe, demonteerbare Arsenaalgarage voor alle bezoekers en bewoners van de Venlose binnenstad geweldig zou zijn. Vooral ook voor de mensen die slecht ter been zijn, want de vergrijzing neemt toe.” Manders vindt dat de gemeente Venlo nu vrij eenvoudig een raadsvoorstel kan opstellen en indienen met een meerjarenraming. “Ontwikkelaar Aan de Stegge had in het hele traject natuurlijk al veel eerder betrokken moeten worden. Ze bouwen nu nota bene de nieuwe parkeergarage aan de Noord-Buitensingel. Venlostad.com dringt er bij de gemeente op aan om er nu snel werk van te maken.”

Gemeenteraad
Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat er geen uitspraken worden gedaan over individuele partijen. “Uiteraard informeren wij allereerst de raad hierover. Dit is onderdeel van de toezegging van de wethouder aan de raad.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad