Nieuwe editie magazine VenloVanbinnenstad deze week in de winkels

21 juni 2021

Komende week is het gratis magazine VenloVanbinnenstad weer verkrijgbaar in de winkels in de Venlose binnenstad en bij hotels en vakantieparken in de omgeving. Met uiteraard volop aandacht voor binnenstadondernemers. Zoals Sanne van Ewijk die vlak voor de lockdown vorig jaar haar modezaak S. Labels opende. Voorzitter Erik Manders van Venlostad.com overhandigde haar het eerste exemplaar.

Tekst en beeld: Jac Buchholz

Begin je vol goede moed op 25 januari 2020 je eigen zaak, gaat het land enkele weken later in lockdown. Een moeilijke periode voor Sanne van Ewijk, maar ook een waarin ze veel collega-ondernemers sprak en zo de basis voor latere samenwerkingen kon leggen. En ondanks de moeizame start heeft ze inmiddels toch al een vaste klantenkring weten op te bouwen. Die haar weten te vinden ook al zit ze niet op een A-locatie. “In de zijstraten kun je eveneens bijzondere winkels ontdekken”, is ze dan ook van mening.

Familiebedrijven
Verder in het blad ondernemers die een familiebedrijf voortzetten. Zoals de broers Pasch en de broers Nellissen. Die heel duidelijk zijn over de rol van de plaatselijke ondernemers. “Het zijn juist de lokale ondernemers die kleur geven aan een stad.” Ook aandacht voor familiebedrijf Seuren, inmiddels overgenomen door Nicole en haar broer Frens. Aanvankelijk ging Nicole Seuren naar de hotelschool, maar uiteindelijk koos ze toch voor de eigen zaak. “Je zet het familiebedrijf voort. Daar ga je dan ook 100 procent voor.”

3D-straattekeningen
Kunstondernemer Paul Wilms komt eveneens aan het woord. Met zijn galerie, vertelt hij, zit hij alweer heel wat jaren op een van de mooiste plekjes in de Venlose binnenstad. Momenteel is hij bezig met het initiëren van een street art project. “Denk aan 3D-straattekeningen en gevelschilderingen. Met als doel mensen op een andere manier naar de openbare ruimte te laten kijken.”

Domani
Voor kunstenaar Eric Toebosch is de omgeving waar Galerie Wilms is gevestigd één van zijn favoriete plekken in de Venlose binnenstad. Meer specifiek zegt hij over cultuurpodium Domani: “Ik heb hier zelf twee keer geëxposeerd, maar ik vind het vooral ook een prachtige plek voor exposities van jonge kunstenaars, kunstenaars die nog niet in musea terecht kunnen. Maar ook voor intieme concerten.”

Uiteraard ook aandacht voor de historie van Venlo. En voor de betrokkenheid van de omwonenden bij het opknappen van het pittoreske Rosarium. Kortom, voldoende aantrekkelijke artikelen over de Venlose binnenstad.

De verspreiding van de magazines start dinsdag 22 juni.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad