Nieuwe editie VenloVanbinnenstad vanaf deze week verkrijgbaar

29 november 2021

De nieuwste editie van VenloVanbinnenstad rolde vanmorgen van de persen is over enkele dagen weer gratis af te halen bij tal van winkels in de Venlose binnenstad en vakantieparken en hotels in de regio. Met in deze editie onder meer aandacht voor de bijzondere combinatie Klup77 en Beers&More77, het goud dat Venlo in handen heeft, het monumentale Metropole-complex en de band die Europarlementariër Vera Tax heeft met Poppodium Grenswerk.

Een plek om te ontmoeten en genieten, een huiskamer voor iedereen, dat is het idee achter de eind 2019 gestarte Klup77. Verenigingen kunnen er terecht, vertelt mede-eigenaar Jack Stroeken in het nieuwe magazine, Venlonaren uit alle rangen en standen en ook toeristen en studenten. Dat Klup77 al vanaf het begin de ‘place to be’ was voor liefhebbers van speciaal bier, leidde dit voorjaar tot een nieuw initiatief: Beers&More77. Deze bierspeciaalzaak heeft een duizelingwekkend assortiment van bijna 2.000 verschillende soorten bier van over de hele wereld.

Art Nouveau-parel
Ook een uitgebreid artikel in het nieuwe magazine over het Metropole-complex aan de rand van de binnenstad. Deze art nouveau-parel was zo’n 30 jaar geleden rijp voor de sloop, maar werd gered en volledig gerestaureerd. Het werd en is nog steeds een blikvanger en een bijzonder monument dat steeds weer opnieuw kan worden bewonderd. Trompettist Jacq Sanders zag meteen het bijzondere van het complex en woont er al sinds de restauratie werd afgerond. “Ik was meteen verliefd op deze woning.”

Metropole-complex in vroegere tijden (beeld: archief Woonwenz)

Trots
Waar Venlonaren nog wel eens kritisch zijn op hun stad, daar zijn het toeristen en dagjesmensen die optimaal genieten van wat Venlo zoal te bieden heeft, is de ervaring van John van der Sterren en Bart Gubbels van Xie Eyewear. Natuurlijk zijn er altijd verbeterpunten, zeggen ze, maar “het winkelaanbod, het museumkwartier, de gezellige straatjes, de enorme diversiteit aan horeca, daar mogen we best iets vaker trots op zijn.”

Grenswerk
Europarlementariër Vera Tax kreeg de vraag voorgelegd wat voor haar een bijzonder plekje in de Venlose binnenstad is. Ze hoefde er niet lang over na te denken: Poppodium Grenswerk. Nee, niet omdat ze er regelmatig concerten bezoekt. Dat zou ze graag willen, maar dat laat haar huidige werk niet toe. Er is ook een andere band en feitelijk gaat die verder terug dan het poppodium bestaat.

De kelder van Van Bommel van Dam
En zo bevat het nieuwe magazine nog diverse andere, interessante en bijzondere verhalen. Over de productiekeuken van Beej Benders, over het warme bad dat de wijk Q4 en meer bijzonder de Bolwaterstraat is voor ondernemer Herman Betting van Vint@ge Sound Systeems. Over de veranderende rol van de Venlose sfeerkeepers en over Jules Backes van Venlo Partners, huismeester van de binnenstad. En oh ja, Sef Derkx dook in het verleden en in de kelder van museum van Bommel van Dam.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad