Ondernemers halen bezem door Gasthuisstraat

13 november 2019 | Leestijd: < 1 minuut

Ondernemers aan de Gasthuisstraat in Venlo starten een corveedienst. Op die manier willen ze een bijdrage gaan leveren aan het schoonhouden van hun eigen winkelstraat, aanvullend op de reguliere reiniging door de gemeente. Ze willen tevens bezoekers ervan bewust maken dat bevuiling van straten geen normale zaak is.

Met name in weekenden en na feestdagen is er in de straten in de Venlose binnenstad veel zwerfafval te vinden. Een doorn in het oog voor de ondernemers die graag hun gasten in een gastvrije en schone straat willen ontvangen. De ondernemers aan de Gasthuisstraat vinden dat het schoonmaken van winkelstraten niet alleen een taak is van overheidsinstanties is, maar een gezamenlijke verantwoordelijkheid.

Navolging
Met dit initiatief hopen de Gasthuisstraat-winkeliers andere winkelstraten aan te sporen hun initiatief te volgen. Een schone winkelstraat heeft een positieve uitstraling richting consumenten en geeft een positief beeld van de binnenstad, zo zijn ze van mening.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Goed nieuws?

Kulinaire: Goed nieuws?

Een beetje vreemde kop boven deze column wellicht, in een tijd dat goed nieuws schaars is. Maar net zoals ik zijn er ongetwijfeld een hoop andere mensen wel eens aan toe, aan goed nieuws. Maar waar moet je dan aan denken als je het over goed nieuws hebt. Dan zul je...