Ook Frans Pollux wil niet meer binnen zitten: single als ode aan de binnenstad

15 januari 2021

Wanneer kan ik weer gewoon naar de binnenstad, om te winkelen of een hapje te eten? Die vraag zullen zich ongetwijfeld heel veel Venlonaren stellen. Frans Pollux verwoordt die gevoelens in zijn single ‘Binnezitte zat’, tevens een ode aan de Venlose binnenstad.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Peter de Ronde

We snakken naar volle pleinen en cafés, willen weer winkelen, naar het theater, het museum. Willen niet meer binnen zitten. Met zijn nieuwe lied, geschreven in opdracht van Venlo Partners, wil Pollux de binnenstad en zijn ondernemers een hart onder de riem steken: wij zijn jullie niet vergeten en zodra het mag zullen wij er weer zijn.

Ziel van Venlo
Frans Pollux: “Ik hou van de binnenstad. Daar huist de ziel van Venlo. De ondernemers die er zitten, zijn stuk voor stuk bekende gezichten. We leven met hen mee. ‘n Liedje is maar ‘n schrale troost, maar ik hoop dat de hoop die erachter zit toch wat steun kan geven.” Marcel Tabbers van Venlo Partners: “We kunnen ons nauwelijks voorstellen wat de impact is van deze crisis. Ondernemers die al jaren aan hun zaak bouwen en sfeer en karakter aan de binnenstad geven, vechten nu voor hun voortbestaan. Het is financieel zwaar, maar ook mentaal. We leven heel erg mee met alle ondernemers en wilden dat met een ode aan de binnenstad onderstrepen. Laat het bovendien een extra aanmoediging zijn om juist in deze tijd lokaal te kopen en te bestellen. Zodat we ook voor de toekomst een mooi en aantrekkelijk centrum hebben.”

De single is vanaf nu te beluisteren op alle streamingkanalen. 

 

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad