Op zoek naar Venlose lievelingsplekjes

28 september 2022

Venlo heeft tal van bijzondere plekjes. Soms bij veel mensen bekend, andere wat meer verborgen. En wat voor de een zijn of haar favoriete plekje is, daar loopt de ander gewoon aan voorbij. Venlo Partners roept Venlonaren nu op hun lievelingsplekje te nomineren.

Tekst: redactie VenloVanbinnen | Beeld: Petra Lenssen

Het was ooit een no go-gebied waar de politie vrijwel wekelijk moest optreden. Maar de veel besproken en ook bezongen ‘Floddergats’ die feitelijk Keizerstraat heet is tegenwoordig een straatje waar veel Venlonaren maar ook bezoekers van de Venlose binnenstad graag doorheen wandelen. Of plaats nemen op een van de terrassen. De historische uitstraling en het indrukwekkende kopjeshekwerk zullen daar zeker aan bijdragen.

Kunstwerken
Een andere favoriet van veel Venlonaren zal ongetwijfeld het Rosarium zijn – al is het rozenparkje in de afgelopen jaren nogal verloederd en lijken plannen om het op te knappen maar niet van de grond te komen. Het is een oase van rust in de Venlose binnenstad, met uitzicht op de fraaie Martinusbasiliek. Het even verderop gelegen Julianapark kon ook wel eens veel stemmen oogsten. Een plek waar iemand gaat zitten om een boek te lezen, terwijl anderen er sporten. Veel mensen zullen niet weten dat er in het park diverse kunstwerken staan. Zoals veel mensen wellicht niet weten dat er net buiten het centrum nog een aantrekkelijk park ligt.

Buiten en binnen
Zo zijn er binnen de gemeente Venlo heel wat plekken te noemen – plekken die gewoon mooi zijn, waar je tot rust komt, of waar iemand iets bijzonders heeft meegemaakt. Buiten en binnen. Want een sfeervol café nomineren mag net zo goed als het opgeknapte havengebied, een locatie in Q4 of de Lage Loswal. Er zijn mensen die graag op een bankje zitten langs de dijk richting Tegelen of juist aan de overkant van de Maas, in de Blerickse Romeinenweerd.

Nomineren
In de serie ‘Mijn lievelingsplekje in Venlo’ wil Venlo Partners de plekken en bijbehorende verhalen in de spotlight zetten. Daarom roept de citymarketingorganisatie Venlonaren op om hun lievelingsplekje te nomineren, en ook het bijbehorende verhaal te delen, te vertellen waarom iemand een bepaalde plek zo bijzonder vindt. Om de lievelingsplekjes en verhalen vervolgens te delen via social media en de website van venloverwelkomt. Inzenders maken bovendien kans op een mooie tekening van hun favoriete plek, gemaakt door illustratoren als Albert Kiefer, Eva Geutjes en Bo Hermans. Nomineren kan tot en met 23 oktober via www.venloverwelkomt.nl.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad