Parkeerplaats Maaswaard verdwijnt, luxe woontoren Weerdtoren verschijnt

27 mei 2021

Langs de Maas in Venlo, aan de Professor Gelissensingel naast het stadskantoor, zal over enkele jaren de Weerdtoren verschijnen, met 60 luxe koopappartementen en een verhoogd terras met “het mooiste uitzicht over de Maas”.

Tekst: Jac Buchholz

De koopovereenkomst voor de ontwikkeling van het complex werd woensdag 26 mei ondertekend door wethouder Boom (Economische Zaken) en Johan Hofmans en Jessy Couwenberg namens vastgoedontwikkelaar Ten Brinke CoHof. Daarmee is het beginschot gegeven voor de verdere ontwikkeling van een 50 meter hoge woontoren die zal verrijzen op de plek waar nu nog parkeerterrein Maaswaard is gelegen.

Iconisch
Jessy Couwenberg, afkomstig uit Venlo, is enthousiast over het project. “Dit is een van de mooiste, zo niet dé mooiste plek van de stad; die verdient een iconisch gebouw. We gaan vooralsnog uit van luxe appartementen met een woonoppervlakte van zo’n 90 tot 150 m². Dat is in Venlo vrij uniek.” Hij legt uit dat alle appartementen een ruime woonkamer krijgen en een royaal op het zuiden georiënteerd dakterras met uitzicht over de Maas. “We zijn ervan overtuigd dat er voldoende belangstelling voor zal zijn.”

Prachtig uitzicht
Onder het gebouw komt een half verdiepte parkeergarage voor de bewoners. Op het dak van de parkeergarage komt een Maasterras. Volgens Couwenberg wordt het een unieke plek. “In de plint van het gebouw is commerciële ruimte voorzien, bestemd voor horeca. Vanaf het terras heeft de gast een prachtig uitzicht over de Maas. Omdat het verhoogd ligt kijk je ook niet tegen auto’s aan maar is er een vrij uitzicht.” Couwenberg noemt het een locatie die zeker veel Venlonaren zal trekken.

Ronde, natuurlijke vormen
De eerste impressie laat een gebouw met rondingen zien. Een bewuste keuze van de ontwerper, architectenbureau wUrck uit Rotterdam, geeft Couwenberg aan. “Er lagen drie opties waarvan deze volgens ons het meest toepasselijk is. De ronde, natuurlijke vormen zijn een duidelijke verwijzing naar de nabij gelegen Maas, de rondingen stromen als het ware met de rivier mee.” Na de technische uitwerking zal de definitieve vormgeving bekend worden gemaakt, zegt hij.

Laatste stap
Ook wethouder Erwin Boom (Economische Zaken) is zeer verheugd over de stap die nu is gezet: “Ik ben blij dat we met Ten Brinke een sterke en betrouwbare partner hebben gevonden waarmee we de grootschalige ontwikkeling van het zuidelijk deel van Venlo-Centrum kunnen afronden. Een transformatie van ‘werkgebied aan de Maas’ naar ‘fantastisch wonen aan de Maas’. De ontwikkeling van locatie Weerdtoren is de laatste stap hierin. We hebben dan ook veel vertrouwen in de verdere uitwerking van het plan door Ten Brinke”.

Ten Brinke start nu met de ontwikkeling van het bouwplan. De bedoeling is om begin 2022 met de verkoop te starten.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad