‘Radio Binnestad’ laat Venlo weer even coronaproof bruisen

18 december 2020

De kerstboom op de Parade, schoolkinderen en nu sluit ook het initiatief ‘Radio Binnestad’ zich aan bij het geld inzamelen voor een specifiek goed doel: Stichting Voedselbank Venlo. Tijdens ‘Radio Binnestad’ wordt op 27, 28, 29 en 30 december non-stop radio gemaakt vanuit de Venlose binnenstad.
Tekst: Redactie VenloVanbinnen| Beeld: Grenswerk
Het normaal zo bruisende Venlo ligt in een diepe winterslaap: cafés, restaurants, winkels, podia en bioscopen zijn gesloten. Zelfs huisfeestjes zijn even niet zo’n goed idee. Dat gegeven leidde tot ‘Radio Binnestad’, een initiatief van Grenswerk’s TrapLab Radio dat de samenwerking zocht met Café de Locomotief, Café de Galerie en John Doe. Die geven samen met een twintigtal ondernemers en organisaties uit de stad inhoud aan het programma. Tijdens en 72 uur durende uitzending wordt geld ingezameld voor Stichting Voedselbank Venlo.
Oefenruimtes
Het radioprogramma wordt gemaakt vanuit Poppodium Grenswerk waarbij de verschillende oefenruimtes gaan dienen als opnameruimtes. Dit gebeurt geheel conform de momenteel geldende coronavoorschriften, laat woordvoerder Sjuul Stultjens weten. “We gaan tijdens de 72 uur stream een afwisselend programma maken met lokale en regionale dj’s, bands, en verder quizjes, interviews, enzovoorts. De oefenruimtes worden ingericht als dj-ruimte, livemuziek-ruimte en een ruimte voor praatprogramma’s/interviews. Uiteraard zullen hierbij alle RIVM-regels streng nageleefd worden.”
Website
Stultjens maak vervolgens duidelijk dat tijdens de 72-uurs-stream luisteraars worden aangespoord om een geldbedrag te doneren voor het goede doel. “Je kunt dan denken aan het aanvragen van een plaatje of deelname aan een pubquiz in combinatie met een donatie. Doneren kan makkelijk via een donatieknop op de website die wordt aangemaakt voor dit event. Via deze website kan de uitzending ook thuis gevolgd worden: www.radiobinnestad.nl.”
Keuze
Hij legt uit waarom is gekozen voor de Voedselbank. “Veel voedselbanken verkeren in een crisis door de uitbraak van het coronavirus. Het aantal aanvragen voor voedselpakketten stijgt terwijl de reguliere aanvoer vermindert, wat zorgt voor problemen. Dat vraagt om actie. Vandaar de keuze.” Hij merkt tot slot op dat ‘Radio Binnenstad’ promotioneel en inhoudelijk wordt ondersteund door citymarketingorganisatie Venlo Partners, welzijnsorganisatie Incluzio Sociale Basis en Kinderkamp Venlo. “Daarnaast zal Omroep Venlo  de radio- en videostream ook uitzenden via hun app.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

‘Het vrijwilligersteam van de Venloop is één grote familie’

Geen enkel evenement kan zonder steun van vrijwilligers. Ook de Venloop niet. De populariteit van het evenement is in ruim 15 jaar explosief gegroeid. Ondanks het feit dat corona de afgelopen twee jaar voor een korte onderbreking zorgde, nemen dit weekend weer...