Spelenderwijs wandelen door Venlo, Arcen en… binnenkort ook Steyl

30 maart 2021

Fans van Venlo, zo noemen IT-ondernemer Paul Berden en Nina Bellen, ondernemer met een eigen evenementenbureau zich. Fans die de normale gang van zaken missen. Iets wat bij meer mensen speelt. Dus bedachten ze een app met een spel waarmee Venlo en Arcen kunnen worden verkend.

Tekst: Jac Buchholz

Ze missen het bruisen van de stad, de kroegen, de druk bezochte winkels en de evenementen. Maar ja, wie mist het niet? Dus staken Paul Berden en Nina Bellen de koppen bij elkaar. Voor een doorontwikkeling van hun al eerder bedachte spel ‘Go Venlo’. Dat krijgt onder de naam‘Go Arcen’ nu ook een nieuwe variant.

Meerdere groepjes
“‘We kunnen een hele lijst maken van dingen die we niet kunnen doen, maar we kunnen ook kijken wat er wel kan.” Dat was volgens Paul de aanleiding voor de twee nieuwe spellen. “Go Venlo lag er al, maar was ontwikkeld voor grotere groepen. Dat mag nu niet. De nieuwe versies zijn bestemd voor twee tot vier personen. Wel kun je het met meerdere groepjes spelen.”

Filmpje
Paul realiseerde de app, Nina zorgde voor de informatie en vragen in het spel. Dat spel leidt deelnemers langs allerlei bijzondere plekken in de Venlose binnenstad en in Arcen. Nina geeft verdere uitleg. “Het spel kan via mijn website, www.ninabellen.nl, worden aangeschaft. Deelnemers krijgen eerst een filmpje toegestuurd met daarin informatie over hoe de app te downloaden en hoe hij werkt.”

Extra informatie
Na het downloaden worden de deelnemers naar een centrale plek geleid. Vandaar uit gaan ze naar de locatie van de eerste vraag. Op die manier krijgt de wandeling gestalte. Nina: “Het is leuk en leerzaam. Deelnemers krijgen bij iedere locatie wat extra informatie.” Wordt het spel met meerdere groepje gespeeld, zegt ze, dan kan aan het eind vergeleken worden wie de meeste vragen goed had. “Er zit dus ook een competitie-element in.”

Corona-proof
Volgens Nina is het spel vanwege de kleinschaligheid helemaal corona-proof. De wandeling duurt zo’n anderhalf uur. “Maar we hopen natuurlijk op spin off voor de horeca, dat mensen tussendoor een coffee to go of zoiets nemen.” Ze merkt tot slot op dat de wandeling door iedereen kan worden gemaakt. “Particulieren, maar ook bedrijven, in kleine groepjes. Het is een spel voor Venlonaren en Arcenaren, maar eveneens voor vakantiegangers.” Een volgende alternatief staat al op de planning. “Klopt, we gaan nu aan de slag met Go Steyl, ook een bijzonder plaats voor zo’n ontdekkingswandeling.”

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad