Stadscolumn: De gezelligste tijd van het jaar

16 november 2021

Kun je tegenwoordig nog een stadscolumn schrijven zonder het over corona te hebben? Het blijkt steeds moeilijker nu het aantal besmettingen weer allerlei records breken en opgelegde maatregelen ons allen weer treffen. Voor de een directer en met vele malen groter impact dan voor de ander.

Tekst: Rogier Knipscheer | Beeld: Peter Janssen

Op dit moment valt het voor ons nog wel mee, lopen we weliswaar de hele dag met mondkapje en is de koopavond weer ingetrokken, twee weken nadat we hem weer hadden ingevoerd, maar daar valt overheen te komen.

Naar alle waarschijnlijkheid moet de detailhandel binnenkort ook QR codes scannen en daar kan ik van alles van vinden maar als daarmee de deuren van de winkels open kunnen blijven dan zit er straks gewoon iemand aan de deur met een scanner in de aanslag.
Toch is er ook veel leuks te melden. De straatverlichting hangt weer en op verschillende plekken klinkt ook weer muziek in de straten. De Sinterklaasdrukte begon eerder dit jaar.

Wat dat betreft lijkt de landelijke campagne die aanspoort om niet tot het laatste moment te wachten zijn vruchten af te werpen want menig boek verdwijnt al vroeg in een Sinterklaaspapiertje en er worden zelfs al kerstinkopen gedaan. Dat zorgt voor een gezellige drukte in de winkel. Een drukte die soms nog eens extra opgeleukt wordt door de komst van bijvoorbeeld W-Dreej of een Roel Peeters die een bakdemonstratie kwam geven. Onze website draait overuren en we rijden dagelijks door heel Venlo om alle bezorgbestellingen af te leveren.

Het is de gezelligste tijd van het jaar en de winkel ligt vol met prachtige nieuwe titels, nog nooit kwamen er zoveel boeken uit in het najaar. Een gevolg van de coronamaatregelen in het voorjaar waarin veel uitgevers het verschijnen van boeken uitstelden. Voor nu genoeg keus dus.

We hebben er zin in! Het inpakpapier en de kleurrijke pietenveren liggen klaar. De tripl staat in de startblokken. Corona blijft nog wel even bij ons en zal daarmee vanzelfsprekend gesprekken en columns blijven domineren. Maar hoe dan ook: wij gaan dit jaar vanzelfsprekend weer voor de Sint- en Kerstcadeautjes zorgen!

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Hol-ogig egoïsme

Hol-ogig egoïsme

Column: Jac Buchholz | Beeld: Peter Janssen Het is op momenten chaos troef op de belangrijkste tweewielerverkeersader door de Venlose binnenstad. Die loopt van de Martinusstraat via de Grote Kerkstraat, Begijnengang en Nieuwstraat naar de Koninginnesingel. Fietsers...

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

Venlose binnenstadwinkeliers zeggen nee tegen winkelen met 2G

De Venlose burgemeester Antoin Scholten liet in een interview met De Limburger weten dat hij vreest voor een invasie aan ongevaccineerde Duitsers die in Venlo willen winkelen. Hij pleit daarom voor invoering van 2G. Voorzitter Erik Manders van winkeliersvereniging...