Stadscolumn: Ook journalisten zijn soms wereldvreemd

10 december 2019 | Leestijd: 2 minuten

Vorige week stond er in De Limburger een artikel van meneer Bots die wel snapte waarom er massaal bij Bol.com gekocht werd: het lag aan de winkeliers met hun beperkte voorraad en die domme winkelbediendes die nergens verstand van hebben en wel wat beters te doen hebben dan klanten helpen. Wat is er gebeurd meneer Bots? Een keer pech gehad en nu alles maar op een hoop geveegd? Of is het een karaktertrek?

Tekst: Jan Brouwers | Beeld: Peter Janssen

Ik ken hem niet. Maar als je dat stukje aandachtig leest dan kun je er best een aardig beeld van schetsen. Laten we dat eens proberen: Hij heeft het over ‘het lijstje’ met cadeaus. Maar hij snapt niks van wat er op dat lijstje staat. Volgens mij krijg je zo’n lijstje toch van een bekende? Van een zoon of dochtertje, een vriendin, je ouders? Dat zijn toch mensen die je kent? Hij blijkbaar niet en vraagt zich af wat er in hemelsnaam wordt bedoeld met die aan de Sint gevraagde snuisterijen. Hij heeft geen flauw idee hoe de wereld van zijn naasten er uit ziet. En om daarvoor nou die godvergeten stad in te moeten, waar verkopers staan die niet snappen wat jouw vriendin leuk vindt en dan ook nog eens het risico lopen dat je morgen nog een keer terug moet…? Nee, dan maar naar meneer Bol.com.

Na het behalen van zijn diploma is hij aan de computertafel gaan zitten en heeft zich voorgenomen om er, tenzij in geval van allerhoogste nood, nooit meer vandaan te komen. Verslaafd aan het beeldscherm en vervreemd van de wereld tuurt deze Einzelgänger naar de horizon van Google. Hij weet niet meer wat een stad is.

Ik hoop dat zijn bestelde spullen ook daadwerkelijk hetzelfde zijn als op het plaatje. Anders moet hij het cadeau weer inpakken, dichtplakken (waar ligt @#$#@ de plakband) en in de stromende regen helemaal de stad in om achter in de rij aan te sluiten. Bij allemaal die andere mensen die hun ‘Wij hebben een pakje voor U’ komen terugbrengen.
Beste scribent: Kijk eens even niet op je beeldscherm en kijk ook zelf eens in die lachspiegel.
Hol…? Dacht ik al.

NB ik wilde je helpen, maar zag dat de ‘Lachspiegel haha – rood’ niet meer leverbaar was.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad

Kulinaire: Goed nieuws?

Kulinaire: Goed nieuws?

Een beetje vreemde kop boven deze column wellicht, in een tijd dat goed nieuws schaars is. Maar net zoals ik zijn er ongetwijfeld een hoop andere mensen wel eens aan toe, aan goed nieuws. Maar waar moet je dan aan denken als je het over goed nieuws hebt. Dan zul je...