Stadscolumn: ‘Doe effe normaal man!’

14 september 2021

In sommige buitenlandse politieke arena’s wordt er gescholden en gevochten om een standpunt te duiden. In onze politieke arena leidde deze uitspraak van Wilders, in de discussie tussen hem, Pechtold en Rutte, tot verontwaardigde reacties. Nu staat het, weliswaar in andere bewoordingen, steevast op de politieke agenda; de weg terug naar normaal.

Tekst: Rogier Knipscheer | Beeld: Peter Janssen

Wat dat normaal precies was en wat het gaat worden is nog niet helemaal duidelijk. Een samenleving is altijd onderhevig aan externe factoren die het normaal beïnvloeden en aan sommige dingen kun je gemakkelijk wennen. Ik vind bijvoorbeeld de pompjes met ontsmettingsmiddel, die je tegenwoordig in vrijwel elke winkel tegenkomt, heerlijk en ik zou het jammer vinden indien terug naar normaal betekent dat deze weer verdwijnen.

In de afgelopen anderhalf jaar hebben we in de winkel gemerkt dat wat vandaag normaal is, dat morgen niet meer is. Steeds weer hebben we ons moeten aanpassen aan de nieuw geldende regels en elke keer weer wisten we met het team normaal boeken te verkopen. Qua drukte in de winkel gaan we weer naar een situatie zoals deze voor de coronacrisis was. Het bezorgen blijft en dat is fijn. Al jaren proberen we de online klant te overtuigen van de kracht van lokaal, #ookonline, dat lijkt nu eindelijk te lukken.
Ook met het organiseren van lezingen en signeersessie pakken we de draad weer op. Een iets ander draadje, want de ticketverkoop doen we nu zowel online als in de winkel en ook daar lijkt de klant behoefte aan gehad te hebben.

Hoe heerlijk is het om weer auteurs en bezoekers te mogen ontvangen, uiteraard binnen de nog altijd beperkende regels. We hebben namen als Leon Verdonschot, Abbie Chalgoum, Jan van Mersbergen en voor de jeugd Bokado op de kalender staan. Ze mogen weer komen en ze komen ook! Terug naar een normaal, dat gelukkig niet meer het normaal is wat het was.

Bekijk ons magazine

Blader door onze artikelen in Venlovanbinnenstad